![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-08-2009
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2002
|
Witam,
Czy może zna ktoś z drogich forumowiczów kombinację do zmiany tego trybu w radiu 6000CD ? Kiedyś wywołałem funkcję aby zmienić i za cholere nie pamiętam jak. Pozdr. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: MK2
Silnik: 2.3 + LPG
Rocznik: `00
|
radio grało i działało OK
Z pewnych względów wyjąłem je, wsadziłem ponownie, wklepałem kod (btw wygenerowany w jakimś kalkulatorze z neta) i niby działa...ale pokazuje mi za każdym razem komunikat 1 HOUR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wcześniej tego nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co to się podziało ? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 26-08-2013 o 12:36 Powód: Zbędne cytowanie |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
1hour pokazuje chyba kazde radio po jego wlaczeniu przy wylaczonym silniku. z tego wnioskuje ze po ponownym podlaczeniu radio nie dostaje info o zasilaniu za stacyjki.
Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 27-08-2013 o 13:26 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
czyli +12V "po stacyjce" zniknęło..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
2 bezpieczniki miałem do wymiany - niestety nie wiem które bo fachmen zbyt szybko je wymienił i uciekł hehe
1 hour pojawia się już tylko na wyłączonym zapłonie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
|
To mój pierwszy post na grupie więc witam wszystkich serdecznie.
Odświeżę ten wątek, mam bowiem bardzo podobną przypadłość w Mondeo MK4 2011 w radiu 6000CD. Problem polega na tym, że 1. Radio zawsze uruchamia się w trybie "one hour" nawet gdy mamy włączony zapłon 2. Po włączeniu zapłonu radio nie uruchamia się samo, trzeba je uruchomić ręcznie i też oczywiście widnieje informacja, że "tryb one hour" 3. Po 1 godzinie jazdy radio się wyłącza - wiadomo "one hour" - co jest irytujące 4. zegarek radia, ponownym uruchomieniu. Wówczas na wyświetlaczu zamiast godziny i daty są jedynie kreski: --:-- Wiem, że radio powinno się uruchamiać w trybie "one hour" jedynie gdy jest włączone bez zapłony, po to by po godzinie samo się wyłączyć w celu niedopuszczenia do rozładowania baterii. Moje natomiast pracuje w tym trybie cały czas, niestety także przy włączonym zapłonie. Tak jakby zapłon nie był wyczuwany przez radio. Co sprawdziłem do tej pory: - bezpieczniki, zarówno te w środku pod nogami pasażera jak i w bagażniku i w komorze silika. Wszystkie sprawne. Nie wyciągałem jeszcze radia. Czy tam za radiem jest jeszcze jakiś bezpiecznik? Na jednym z filmików z UK na youtubie widziałem że chyba jest pod kostką? Czy on może mieć znaczenie w tym aspekcie? Czy ktoś z użytkowników miał podobny problem i mógłby się podzielić rozwiązaniem? Z góry dzięki za pomoc i sugestie |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Zgaduję że kolega ma podobne radio jak poniżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - ani w radiu, ani w kostce radia nie spotkałem bezpiecznika - tam chyba idą informacje po szynie CAN => nie ma "zwykłego" plusa sam na tym utknąłem gdy chciałem wymienić radio na "chińczyka" sprawdzenie wiązki to jedno, ale dobrze by było podpiąć pod komputer i sprawdzić czy nie ma błędów w moim przypadku - ponieważ auto było na gwarancji, to nawigację podłączało mi ASO => chyba zmieniali coś programowo, bo uruchomili na kostce, na której mnie nie działało pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#8 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
|
Tak, mam w zasadzie prawie to samo radio z tym, że czarne i z opcją mp3.
Czyli jest możliwe, że jest to kwestia ustawień z komputera, co ma iść z can do radia?? Czy gdzieś w mazowieckim - okolice Warszawy, oczywiście prócz ASO, znacie fachowca z wiedzą i z komputerem? No chyba że samemu wyciągnąć jednak to radio i zobaczyć jak wyglądają połączenia i czy nic nie zaśniedziało etc..? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji