![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: adam
Model: ford focus
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2011
|
Witam
Zostałem posiadaczem Forda Focusa mk3 z silnikiem 1.6Tdci i mam problem gdyż samochód nie pali.Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki ładnie gasna i gdy przekręcam do rozruchu silnika wtedy cisza jest i nic się nie dzieje.Akumulator sprawdzony i jest dobry.Rozrusznik sprawdzony i działa prawidłowo.Bezpieczniki dobre i w module bcm wtyczka c6 nie jest zalana jak ktos na forum wspominał o tym. auto miało lekka stłuczke z lewej strony z przodu. Ostatnio edytowane przez adamionII ; 23-01-2019 o 13:18 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK3 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI - 95km
Rocznik: 2014
|
Sprzęgło wciśnięte? Pytam, bo sam mam od paru dni mk3 kombi. Przy pierwszej próbie odpalania też nic mi się nie działo:-)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
tak sprzęgło wciśnięte
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Nic nie kręci? nic nie "cyka" jak próbujesz odpalić?
Próbowałeś odpiąć aku na 15 minut i podłączyć ponownie? Błędy z komputera zczytane przez port ODB2? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Po przekręceniu kluczyka do rozruchu "cyka" przekaźnik w bagażniku(R1?)oraz przekaźnik w komorze silnika o oznaczeniu R13 i slychac dźwieki z przepustnicy po wyłączeniu kluczyka przez chwile.aku odpiete nawet na cała noc i nic dalej nie pali. błędy przez OBD2 zczytane i brak jakiś istotnych majacy wpływ na uruchomienie.Na liczniku żadna kontrolka też nie świeci sie oprócz kotrolki cisnienia i ładowania.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
|
I masz tak odkąd to auto kupiłeś?
Patrząc na zdanie: "Zostałem posiadaczem Forda Focusa mk3 z silnikiem 1.6Tdci i mam problem gdyż samochód nie pali." to czy kupiłeś auto które nie odpala? Chcę tylko zrozumieć czy to się wydarzyło po czymś, np. były dorabiane klucze itp itd. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
tak przyjechało niesprawne i lekko uszkodzone co pisałem w pierwszym poscie.sa 2 kluczyki jeden zwykły a drugi scyzoryk.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-12-2016
Model: Focus Mk3 kombi
|
U mnie to samo, ale nadal nie ma rozwiązania. To co moglem sam sprawdzić sprawdziłem, wtyczki suche, bezpieczniki sprawne. W pon mechnaik zajmie sie sprawą. Oby była to blachostka i szybko została usunięta.
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
aku napewno dobry? próbowałeś go resetować?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
tak aku dobre bo też myślałem że aku słabe i już nie wydala wiec wymontowałem i zawiozłem na sprawdzenie i gosc powidział że aku dobre jest.Cienki kabel od rozrusznika do kostki w skrzynce bezpiecznikow jest też dobry bo sprawdzałem go.Po przekręceniu kluczyka brak na nim napięcia. a w mk3 na pewnio nie ma tego przycisku bezpieczeństwa,czy tam zderzeniowego?tez jakby komp nie rozpoznawał licznika to chyba swieciła by kontrolka lub bad z immo by pokazało.
resetowac - tzn. sciągnąc kleme z aku - Tak robiłem to. |
|
|
|