Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-02-2019, 10:39   #641
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

To czy na ekranie masz konkretne funkcjonalności czy nie to kwestia konfiguracji pod Twój vin. dab to kwestia modułu acm a nie sync'a, zegary i polski w nich nie maja zwiazku z sync, mozesz to zmienic bez wzgledu na to czy masz sync2 czy sync3

Stary 22-02-2019, 11:19   #642
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Wentylacja foteli, masaże i grzanie kierownicy działa (wiem, bo mam :-)). Wszystko działa, co ma działać. Mediahuba się wymienia, antenę GPS się dokłada.
Całość dla fachowca zajmuje chyba dużo mniej niż godzinę, nie pamiętam już, bo to ponad półtora roku temu miałem zmieniane.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2019, 12:16   #643
atomic
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: FORD MONDEO MK5 VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... nie maja zwiazku z sync, mozesz to zmienic bez wzgledu na to czy masz sync2 czy sync3
Dziękuję za informację i pozdrawiam.

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wentylacja foteli, masaże i grzanie kierownicy działa (wiem, bo mam :-)). Wszystko działa, co ma działać. Mediahuba się wymienia, antenę GPS się dokłada.
Dziękuję za informację. A bardziej z ciekawości jaka jest właściwie rożnica w GPS sync2 i sync3 że trzeba dokladać antenę ?
atomic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2019, 14:11   #644
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Sync2 korzysta z modułu GPSM, nie ma dodatkowej anteny.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-02-2019, 18:49   #645
wiktor813

Imię: Witold
Model: FOCUS USA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016

Czytając o problemach z siłą sygnału GPS w sync3 innych użytkowników, postanowiłem zakupić oryginalny przewód w ASO i oryginalną antenę dachową z GPS. Ponieważ dysponuję wiązką elektryczną z innego fokusa mk3, wyplotłem z niej oryginalne przewody antenowe, które idą do ACM-a. Ku mojemu dziwieniu przewody te mają taki sam nadruk symbolu jak ten zakupiony w ASO do anteny GPS. Na załączonym zdjęciu pierwsze dwa przewody od góry to te które idą do ACM-a z białą i czarną wtyczką, a ten trzeci to GPS (niebieska wtyczka). Czy ford używa takich samych przewodów(uniwersalnych) do radia FM i do GPS. Czy możne tak są kodowane, że tylko oni wiedzą który jest do czego. Zastanawia mnie to bo przecież GPS chodzi po dużo wyższych częstotliwościach, a czym wyższa częstotliwość tym większe tłumienie sygnału w kablu. Co Wy na to ?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GPS.jpg (96.3 KB, 124 wyświetleń)
wiktor813 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2019, 20:55   #646
wiktor813

Imię: Witold
Model: FOCUS USA

Ponieważ nie doczekałem się odpowiedzi na temat przewodów, postanowiłem zaryzykować i oryginalny kabelek od anteny do radia FM (czarna wtyczka) przepoiłem do GPS. Oczywiście wcześniej zmieniłem te plastikowe wtyczki z czarnych na niebieskie z oryginalnego krótkiego kupionego w ASO kabelka GPS. Zmieniłem tyko plastiki, aby pasował do niebieskiej końcówki anteny i APIM, środek oryginalnie zarobiony został. Poniżej zdjęcia z APIM. Oceńcie porównajcie ze swoimi spostrzeżeniami, i dajcie mi znać czy na oryginalnych kabelkach jest duże lepiej, niż u mnie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GPS1.jpg (81.7 KB, 156 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg sync2.jpg (77.5 KB, 150 wyświetleń)
wiktor813 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2019, 15:53   #647
sawoj
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Ford Fusion USA
Silnik: 2.0 240KM

Mam ciekawy przypadek
Po zmianie Sync 2 na Sync 3 i zaprogramowaniu sync 3 przestały działać halogeny. Programowanie APIM nie powinno mieć wpływu na halogeny ale nie znalazłem bezpiecznika do halogenów i nie wiem w czym jest problem
sawoj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2019, 18:08   #648
daniecki

Imię: Daniel
Model: EDGE

Siemka
Może sie ktoś podzielić wnioskami
Wczoraj wymieniłem sync2 na sync3. Wszystko łatwo poszło ale mam 2 uwagi.
1. podłączyłem sie pod wi-fi i chciałem zrobić update sync3 i niestety cały czas myśli nic sie nie dzieje czy to normalne ?
2. po podłączeniu I-Phona jest tylko google maps i what's up , a dodam że mam trochę aplikacji wgranych na I-Phona . Nie można nic wiecej dograc ?
daniecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2019, 13:04   #649
Salt
ford::amateur

Imię: Jędrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tDci 180KM

Czołem! To mój pierwszy post na forum :-)

Zastanawiam się nad wymianą Sync2 na Sync3 w Mondeo z 2016. Czy w Krakowie bądź okolicach jest ktoś, kto pomógłby mi to ogarnąć? Z tego co widzę to na popularnym portalu aukcyjnym jest sporo ofert na te urządzenia, ale po pierwsze nie chciałbym się naciąć na zakup nieodpowiedniego sprzętu, po drugie nie jestem zbyt biegły w elektryce samochodowej.
Salt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2019, 19:24   #650
jagred
ford::average

Model: Focus
Silnik: 1.5

Cytat:
Napisał daniecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
. Nie można nic wiecej dograc ?

Można ale trzeva mieć jailbreak na iPhonie. Jest wtedy wszystko. Messanger, facebook, youtube, skype Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jagred jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania