![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: C-MAX MK1 / FOCUS MK3 / FIESTA MK7
Silnik: 2.0 TDCi 140KM / 1.0 EcoBoost 125 KM / 1.25 Duratec 82KM
Rocznik: 2005 / 2013 / 2015
|
Polecam kolegę
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- wielkie słowa uznania za pomoc w doborze, szybki czas realizacji i wyrozumiałość w związku z licznymi pytaniami z mojej strony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3 Wagon
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2012
|
A jaki zestaw wziąłeś?
Nadano z 4Galaktyki
|
|
|
|
#53 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: C-MAX MK1 / FOCUS MK3 / FIESTA MK7
Silnik: 2.0 TDCi 140KM / 1.0 EcoBoost 125 KM / 1.25 Duratec 82KM
Rocznik: 2005 / 2013 / 2015
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
W przypadku tyłu oryginał to też ATE, tyle, że z dodatkowym logo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., co do przodu nie wiem dokładnie.
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 diesel
|
Cześć, wczoraj przy wymianie opon serwisant wskazał, że czas na zmianę:
1) przód - klocki 2) tył - klocki plus tarcze. Dostałem właśnie mailowo wycenę i trochę mnie zbiło z nóg. Poprosiłem o wycenę na materiałach średniej jakości (za jakiś kwartał chcę sprzedać auto), koszt materiałów jak wyżej plus usługi to łącznie - 1300 PLN. (jestem z Warszawy) Rocznik 2013, hatchback. Nie ASO a serwis osiedlowy. Pytanie ile mniej więcej płaciliście za podobne wymiany? |
|
|
|
|
|
#56 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-11-2018
Model: Focus / Connect
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2014 / 2016
|
Wymieniałem u siebie przód i wygladalo to następująco:
- klocki oe Ford ok. 150 zł - tarcze oe Ford ok. 330 zł - nasadka imbusowa ok. 15 zł - robocizna 0 zł |
|
|
|
|
|
#57 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
|
Niedawno wymieniałem u siebie przód i tył, tarcze i klocki.
Zależało mi na dobrych rezultatach za rozsądne pieniądze. Zestawienie miałem takie: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wybór padł na Tarcze przód i tył Zimmermana Standard plus klocki (też przód i tył) EBC Green Stuff. Razem wyszło mnie Za klocki: £103.99 z przesyłką co na PLN wychodzi mniej więcej 521 zł Za tarcze: £116.38 z przesyłka co na PLN wychodzi mniej więcej 583 zł Razem: 1104 zł za naprawdę fajny zestaw Robocizna: 0 zł - zrobiłem sam pod domem w 2 weekendy Przy okazji warto wiedzieć, żeby nie robić zestawu typu klocki ceramiczne i tarcze nawiercane. |
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
Cytat:
Co do tarcz - nie martw się - jeśli równo zbierane bez wżerów/głębokich rys - to sprawdź (albo niech ci sprawdzą) jaka grubość tarczy tył. Tarcze tył to 2mm różnicy między nowymi a minimalnymi. Nowa ma 11mm a zużyta 9mm. Producent zostawia niewielki margines ale zawsze jest on wkalkulowany. Na siłę nie wymieniaj bo wkładu nie wyciągniesz od nowego nabywcy. Kwartał bez szaleństw przejeździsz. ps. nowy świadomy użytkownik doceni że nie włożyłeś po taniości czegoś co go nie zadowoli jakością i trwałością. Zostawiasz to jemu do jego wyboru. Nie jest to wada ukryta tylko stan pojazdu w dniu oględzin. wiem co mówię bo ja zawsze szykowałem pojazd na sprzedaż, a potem nawet nie podziękowano ani zauważono..., teraz doceniam to że po kupnie mogę sam sobie zrobić co mi się podoba. Bump: Cytat:
|
|
|
|
#59 | |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
|
Cytat:
Ja np. nie cieszyłbym się z najtańszych klocków i tarcz, ale cieszyłbym się, że nie muszę tego "na dzień dobry" robić w świeżo kupionym aucie. W szczególności jeśli ktoś nie wspomni w ogłoszeniu, że po zakupie auta, trzeba dorzucić 1000-1300 zł na hamulce które są podstawą. No niestety. Kwestia "ogłoszenia" i jak bardzo jesteś szczery opisując auto. Bo jak chcesz nadmienić, że "auto w dobrym stanie, niedługo do zrobienia są hamulce przód i tył, oleje, filtry no i opony" ? (podaje jako losowy przykład, nie mówię że tutaj jest tyle do robienia) |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, W ramach tych zestawień miałeś tez takie nieprawidłowe, czyli tarcze nacinane z klockami ceramicznymi.
Jak dla mnie 1300 zł to już jest kwota na nieco lepszy zestawik takich małych hamulców (bez montażu, bo ten jest własny). U siebie dokładnie tyle wydałem na obie osie, czyli przód brembo max + feredo ds performance (świetne klocki, lepszych jeszcze nie miałem) i tył brembo xtra + brembo xtra (jeszcze nie założyłem). |
|
|
|
![]() |
|
|
|