Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-03-2019, 20:58   #11
Mondziołek90
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 16v 146 km
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Kręci ale nie odpala, czujnik wałka rozrządu ?

No z tym modułem będzie ciężko bo nawet nie wiem jak wygląda... ale jest tak jest kostka przy pompie później kostka pod blachą na siedzeniu z tył po lewej stronie nastepnie chyba jest połączony z czujnikiem udrzeniowym i idzie chyba już prosto do przekaźnika... ale w przekaźniku nie ma masy jak mogę sprawdzić czy od kompa do tej masy na przekaźniku jest przejście ? Jak będzie przejście to wtedy będę chyba wiedział ze komp padł po prostu co nie ?

Mondziołek90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2019, 22:00   #12
Mondziołek90

Jakiś moduł jest pod zapalniczką tam przed ręcznym co to może być za moduł ?
Stary 29-03-2019, 06:33   #13
Jaryska
ford::professional

Imię: ADAM
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003

Bardzo dziwne, że nikt jeszcze nie zabrał głosu w tak kłopotliwej sprawie dla Kolegi, auto nie jeżdzi, i Kolega oczekuje pomocy.
A na takie pierdoły ,,jak zmierzyc olej w silniku, to z 20 podpowiadaczy sie znajdzie.

Jeżeli chodzi o moduł, to napewno jest w pobliżu pompy paliwa, tak jak pisałem, a wygląda, z jednej strony podstawa przykrecona do masy metalowa, z drugiej strony plastykowa pokrywa, wymiary 6x6x3 cm, jest wtyczka z chyba 5 ma przewodami, które ida do zbiornika, do pompy.Do wtyczki chyba przychodzą 3 przewody od strony sillnika, i odchodza 2 w kierunku pompy.
Jaryska jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-03-2019, 07:48   #14
Mondziołek90

No widzisz tak już jest... ale walczę dalej z tym. Dzięki za rady kolego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaraz idę sprawdzić i szukać dalej przyczyny.
Stary 29-03-2019, 08:06   #15
Danielo_82

Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011

Może to coś pomoże :
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W innej zakładce są też schematycznie nakreślone wiązki elektryczne.
Danielo_82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-03-2019, 12:37   #16
Mondziołek90

Dobra panowie dzięki za pomoc. Na poniedziałek daje auto do mechanika bo to chyba wina kompa albo immo. Zrobiłem pompę na ostro pod zapalniczke z włącznikiem i jak silnik się zagrzeje i przełączy na LPG odcinam pompę i jadę i w taki sposób go zawioze do mechanika jak uda mi się od niego uzyskać jakieś info co to było to dam znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-03-2019, 14:09   #17
Jaryska

Nie musisz odcinac pompy na czas jazdy na gazie, bo i tak w każdym samochodzie z gazem pompa benzynowa pracuje cały czas, a paliwo krązy sobie swobodnie.
Ważne , aby po zgaszeniu silnika pompa nie pracowała.

A u mechanika nie daj sie naciągnąć na drogie wymiany jakiejś elektroniki, bo moduł pompy na szrocie kosztuje 50 zł.
Stary 29-03-2019, 15:10   #18
Mondziołek90

No w sumie fakt bo paliwo chłodzi wtryski przynajmniej to może chodzić sobie ale dzięki za radę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no myślę że jakoś strasznie mnie nie pociągnie po kosztach bo na głupi rozum to jakaś głupota a nie uwalona pompa czy coś innego chociaż boje się żeby to nie był ECU silnika no ale zobaczymy powiem mu żeby dzwonił jak będzie coś wiedział i będę decydował mowie jak się dowiem co i jak to dam tu znać. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-04-2019, 18:31   #19
Jaryska

4 dni to troche długo na tak błaha naprawę w warsztacie, chyba że już naprawiłes,i ucieszony z auta, zapomiałes o Forum, aby podzielic się wiadomością o przyczynach i sposobie naprawy.
Stary 04-04-2019, 13:28   #20
Mondziołek90

Witam. Wiec dziś odebrałem samochód od mechanika i wyszło na to, że gdzieś między skrzynką z przekaźnikami a kompem zgubiło masę (tak twierdzi mechanik) długo by to chyba nie trwało ale w trakcie urwali kluczyk bo miałem taki dorabiany z immo i on tylko służył do odpalania a maskę otwierać trzeba z oryginalnego i to im mówiłem on zapomniał i urwał i doliczył sobie do kosztu 20 zł za ten kluczyk ze musiał dorobić... juz machnąłem ręką na to ale wsiadam okazuje się ze wskaźnik paliwa nie pokazuje ile mam paliwa ani komp nie reaguje ule km mogę przejechać na baku, stwierdzili ze licznik do wymiany i na jutro ma być nowy licznik zobaczymy czy też sobie policzą bo jak oddawałem to licznik akurat działał. Wymieniłbym sobie sam ale jak już zamówił niech robi.

Bump: Z tą zgubioną masą może tak jest może nie, nie mam jak sprawdzić, ale ani aku nie był odłączany wiec trochę to dziwne w sumie.
Odpowiedz

Zasady postowania