Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-04-2019, 11:58   #1411
rojass
ford::advanced

Imię: Radek
Model: SMAX
Silnik: 2,0TDCi 170KM/400Nm by TuneFORCE
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdy widzę że akumulator spada do 11.9v to podczas odpalenia też mi się resetuje. Jak zdążę odpalić przy 12v to brak resetu.
tak myślałem, że tu może leżeć problem. Mój aku ma już dość najprawdopodobniej. Zdarza mi się, że gdy odpali szybko to radio się nie zresetuje, ale jak kręci 3-4 razy to reset murowany.

Aktualizacji nie robiłem, majfrend miał wysłać plik na maila, ale póki co cisza...

rojass jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2019, 12:10   #1412
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM

Cytat:
Napisał rojass Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak myślałem, że tu może leżeć problem. Mój aku ma już dość najprawdopodobniej. Zdarza mi się, że gdy odpali szybko to radio się nie zresetuje, ale jak kręci 3-4 razy to reset murowany.

Aktualizacji nie robiłem, majfrend miał wysłać plik na maila, ale póki co cisza...
Wrzucę pliki na Dropbox i ci podeślę
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2019, 13:10   #1413
rojass
ford::advanced

Imię: Radek
Model: SMAX
Silnik: 2,0TDCi 170KM/400Nm by TuneFORCE

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrzucę pliki na Dropbox i ci podeślę
dzięki z góry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rojass jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2019, 17:52   #1414
yaris1

Tylko radia Isudar 8.0 lub radia GS
MCU gs_ v3.07
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A tu jest aktualizacja

Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 04-04-2019 o 07:34
Stary 05-04-2019, 19:48   #1415
lukasek85
ford::average

Imię: Łukasz
Model: EDGE
Silnik: 2.0TDCi Bi-Turbo
Rocznik: 2018

Koledzy chciałem zainstalować auto mape na bosion bx-440 2ram-32rom i coś chyba namięszałem bo radio (urządzenie) się włącza ale nie gra radio, żadne przyciski (skróty do aplikacji navi, radio, phone itd. nie działają). Można wejść w ustawienia i tam na region radia jest USA, a przełączanie na Europa nie daje żądnego efektu bo wchodząc ponownie znów jest USA. Tak samo jest z opcjami canbus, wybieram ford a wchodząc ponownie znów jest no canbus. Radio już resetowałem i przywracałem ustawienia fabryczne ale nic to nie dało. Nawet odpiąłem z kostki ale dalej to samo. Podejrzewam że instalacja Automapa usunęła jakieś pliki i pewnie będzie trzeba od nowa instalować system. Co o tym myślicie?

Ostatnio edytowane przez lukasek85 ; 05-04-2019 o 21:34
lukasek85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2019, 21:20   #1416
yaris1

Cytat:
Napisał lukasek85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy chciałem zainstalować auto mape na bosion bx-440 i coś chyba namięszałem bo radio (urządzenie) się włącza ale nie gra radio, żadne przyciski (skróty do aplikacji navi, radio, phone itd. nie działają). Można wejść w ustawienia i tam na region radia jest USA, a przełączanie na Europa nie daje żądnego efektu bo wchodząc ponownie znów jest USA. Tak samo jest z opcjami canbus, wybieram ford a wchodząc ponownie znów jest no canbus. Radio już resetowałem i przywracałem ustawienia fabryczne ale nic to nie dało. Nawet odpiąłem z kostki ale dalej to samo. Podejrzewam że instalacja Automapa usunęła jakieś pliki i pewnie będzie trzeba od nowa instalować system. Co o tym myślicie?
Jedyne wyjście to instalacja na nowo systemu. Namieszało coś w MCU miałem te same objawy ale ja się bawię moim radiem i nie zawsze radiem mi wyjdzie. Napisz jakie masz MCU cała wersję z literami jak mam to ci dam
Stary 05-04-2019, 21:51   #1417
lukasek85

Kupiłem dokładnie takie radio
Jutro sprawdzę MCU to się odezwę
Dzięki za odpowiedź
Stary 05-04-2019, 21:55   #1418
yaris1

Ok to na 100% BOSION wiele z allegro to klony Eunavi a w nich brak możliwości wejścia do recovery mode warto najpierw wgrać MCU wtedy masz zachowane wszystko co masz jak zrobisz system operacyjny wtedy roboty jak z nowym

Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 05-04-2019 o 21:57
Stary 08-04-2019, 08:54   #1419
lukasek85

Radio naprawione dzięki koledze yaris1. Podesłał potrzebne pliki i wyjaśnił dokładnie co robić. Nie wspominam już ile czasu dla mnie poświęcił ( w weekend!!!), jest WIELKI. Powodem awarii prawdopodobnie nie była instalacja Automapy, a zaznaczenie opcji DSP w ustawieniach. Skutek był taki, że nie można było włączyć nic co było związane z muzyką...nawet muzyki przesyłanej z telefonu przez bluetooth nie można było usłyszeć. Powodem kombinowania i zmian w ustawieniach była słaba jakość dźwięku (brak basu). Podsumowując... wgrany został nowy android 7.1.1 dla procesora jaki jest w radiu (bardzo ważne) oraz plik mcu. Po tych czynnościach pacjent ożył i cieszy uszy i oczy właścicielaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na nowej wersji androida dźwięk jest nieporównywalny i o wiele lepszy. Jeszcze raz dziękuję yaris1
Stary 08-04-2019, 14:12   #1420
maciek30_pl
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2013

Cytat:
Tylko radia Isudar 8.0 lub radia GS
MCU gs_ v3.07
A tu jest aktualizacja

Jak sprawdzić wersję MCU? Mam już ze 2 które mi Chińczyk wysłał, w ostatniej przy każdym starcie mam informację, że "Aplitacja assistive touch przestala dzialać"
maciek30_pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania