Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-04-2019, 11:21   #1441
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał jarojaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlatego moje zapytanie było kierowane do użytkowników, których widać na razie nie ma. A szkoda.
W grupie Mondeo MK4 Polska na FB, ktoś pytał o takie radio i była tam osoba, która używa taki sprzęt.

Bump:

Mam
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez kordyl ; 12-04-2019 o 11:24
kordyl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2019, 12:34   #1442
yaris1

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał aqua Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jest wzmacniacz czy tu jak strzałka ma być podłączony? No i chyba ta wiązka z czinczami z kabelkiem niebiesko-białym ( AMP-CON ) będzie zbędna jak nie planuje się monitorków w zagłówkach?
Nie tam. Czerwony kabel od wzmacniacza podłączyć trzeba do czerwonego z czarną dwu pionową wtyczką.
Tak przy okazji masz tam w tej wtyczce pomarańczowy kolor i jeśli ci się podświetlenie przycisków nie zmienia podczas włączania i wyłączania świateł to odetnij go i połącz z pomarańczowym z wolnej wtyczki w takim ustawieniu ekran przyciemnia si przy zapaleniu świateł

Bump:
Cytat:
Napisał jarojaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1000 € ?? W kraju można kupić za 2 tyś, a można i za 3,7 tyś. Objęte są gwarancją. Natomiast podzespoły , hm, dopóki ich nie zobaczę to nie uwierzę, że są dobre
Sprzedawca zawsze może pisać bajki o tym co to potrafi, życie jednak to zweryfikuje i może się okazać inaczej. Dlatego moje zapytanie było kierowane do użytkowników, których widać na razie nie ma. A szkoda.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
No I właśnie odpowiedziałeś sobie na pytanie. Ile dasz tyle dostaniesz
Ja pisałem o oryginalnym kirinavi wartym od 700 do 900€
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2019, 13:05   #1443
aqua
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Kuga MK3
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2023

Czy tak ? Czy tam gdzie wolna wtyczka? pomarańczowy do odcieńcia to ten który idzie do canbus tak?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20190412_130032.jpg (95.4 KB, 90 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez aqua ; 12-04-2019 o 13:12
aqua jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2019, 13:12   #1444
yaris1

Cytat:
Napisał aqua Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy tak ? Czy tam gdzie wolna wtyczka?
Link nie działa
Stary 12-04-2019, 13:13   #1445
aqua

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Link nie działa
a teraz?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20190412_130032.jpg (95.4 KB, 82 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez aqua ; 12-04-2019 o 13:18
Stary 12-04-2019, 13:24   #1446
yaris1

Na tym zdjęciu czarna wtyczka oznaczona strzałką jest tam czerwony kabel do niego podłącz czerwony ze wzmacniacza.
Czarna wtyczka oznaczona kółkiem niech sobie wisi nie ruszaj jej, lecz jak już pisałem o podświetleniu jeśli nie działa poprawnie z automatu to do tej oznaczonej kółkiem do kabla pomarańczowego podłącz kabel pomarańczowy wychodzący z radia do czarnej wtyczki oznaczonej strzałką.
Stary 12-04-2019, 13:38   #1447
aqua

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na tym zdjęciu czarna wtyczka oznaczona strzałką jest tam czerwony kabel do niego podłącz czerwony ze wzmacniacza.
Czarna wtyczka oznaczona kółkiem niech sobie wisi nie ruszaj jej, lecz jak już pisałem o podświetleniu jeśli nie działa poprawnie z automatu to do tej oznaczonej kółkiem do kabla pomarańczowego podłącz kabel pomarańczowy wychodzący z radia do czarnej wtyczki oznaczonej strzałką.
Ok ten oznaczony ACC tylko lepiej wpiąć się między czarną wtyczkę a canbus czy z drugiej strony między wtyczką a kostką do radia a może to już nie stanowi ?
Stary 12-04-2019, 13:46   #1448
yaris1

Cytat:
Ok ten oznaczony ACC tylko lepiej wpiąć się między czarną wtyczkę a canbus czy z drugiej strony między wtyczką a kostką do radia a może to już nie stanowi ?
Między czarną wtyczką a radiem ponieważ lepiej jest ułożyć kable
Wysłałem ci pm z pytaniem
Czy u ciebie pomarańczowy kolor to ACC?
Stary 12-04-2019, 13:54   #1449
aqua

Cytat:
Między czarną wtyczką a radiem ponieważ lepiej jest ułożyć kable
Wysłałem ci pm z pytaniem
Czy u ciebie pomarańczowy kolor to ACC?
Poszło.
Stary 12-04-2019, 16:36   #1450
Columba
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Omega B
Silnik: 2,0benzyna
Rocznik: 1997

Pierwszy raz korzystam z tego portalu więc może będę nieporadny. Kupiłem takie radio do Mondeo 4 Giha [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Wszystko fantastycznie działa poza zestawem głośno mówiącym. Rozmowa jest czkawkowata. W poprzednim radiu miałem zestaw świetnie działający a w tym lipa. Podejrzewam, że coś jest nie tak w ustawieniach a mam kiepskie pojęcie na ten temat. Dziwi mnie że w moim telefonie ciągle pojawia się ikona z poprzedniego radia. Czy stary blutouth jest w radiu czy w samochodzie? Może coś się sprzęga i zakłuca? Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie problemu?
Columba jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania