![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotrek
Model: Focus
Silnik: 1.5, 150KM
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Serwis stwierdził, że prowadnica zabrudzona - coś czyścili. |
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK4 Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
Rocznik: 2019
|
Kolejny spadek przewodu przy turbinie. Na kolejnej trasie przy 6000 km przebiegu. Ewidentnie nie lubi dłuższych tras z wyższymi prędkościami.
Teraz dodatkowo się trochę popsuł (lekko naderwał), był bardzo mocno złapany. Assitance mobilny dał radę na szybko jeszcze go jakoś złapać obejmą i działa. We czwartek kolejna wizyta w ASO, póki co nie chcą mi zastosować niczego innego jak oryginalny. Zastanawiam się nad kupnem takiego wężyka i wożeniem w trasie, aby samemu sobie to poprawiać, gdy się popsuje. Cytat:
Ostatnio edytowane przez mdmowski ; 06-05-2019 o 13:32 |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::advanced
![]() Imię: krzysztof
Model: FORD FOCUS mk3
Silnik: 1,5tdci 134Km 360Nm
Rocznik: 2017
|
Amatorzy z aso nie dadzą rady ,to ich przerasta,kup ,zamontuj,zrób zdjęcie ,poobserwuj,i napisz jaka skuteczność
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
|
Cytat:
U mnie wąż docięty chyba z Transita dłuższy o 2cm póki co chyba rozwiązał problem. Tymczasem jutro auto idzie do ASO na disgnostykę skrzyni. Aktualny przebieg 15900, w czasie jazdy po solidnym rozgrzaniu skrzyni oprócz tego szarpania przy redukcji coraz częściej czuć, że skrzynia jest i coś robi, nie działa idealnie płynnie (a powinna), przy przyspieszaniu i zwalnianiu, ale też przy przerzucaniu biegów między R i D słychać wyraźne stukanie i szarpanie. Dramat. Ostatnio edytowane przez bidżej ; 06-05-2019 o 18:42 |
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: 1.5 Ecoboost
|
Cytat:
1.5 EB Titanium Business HB po odbiorze zauważyłem, że nie działa elektryczna regulacja podpory lędźwiowej u pasażera. Naprawili w ASO, przecięty rzekomo przez maszynę jeden kabelek na kostce. Poza tą akcją reszta ok, auto bardzo dobrze wyciszone, silnik 1.5 o wiele lepiej pracuje niż 1.0, nie " terkocze", nie ma turbo dziury i naprawdę nieźle się zbiera. Ostatnio edytowane przez TomekB ; 07-05-2019 o 21:08 |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-10-2018
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
|
Witam,
U mnie również zdarzyła się sytuacja z czujnikami (dźwięk tylko z przodu "mono" zamiast standardowego "stereo"). Póki co problem wystąpił około 3-4 razy. Wydaje mi się, że zawsze przy podłączonym telefonie przez Android Auto ale to jeszcze muszę potwierdzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z innych "wad". Zauważyłem, że przy szybkich ruchach kierownicy przy parkowaniu słychać "szuranie". Nie jest to szuranie opon o podłoże tylko bardziej coś przy kierownicy lub kolumnie kierowniczej. Zgłosiłem się do ASO i mechanik stwierdził że wszystko jest ok. Jako, że mnie to nie przekonywało (nigdy się z czymś takim nie spotkałem w innych samochodach) sprawdziliśmy Focusa który był na stanie salonu i... to samo. Czy Wy też tak macie? |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5 150 KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
|
Cytat:
Generalnie w porównaniu do Kii, którą też mam i z którą nie ma żadnych problemów, ten Focus to jest coraz gorszy żart. |
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: Foucs: MK2 Sedan/MK4 Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 136KM, 1.5EB 150KM
Rocznik: 2007/2019
|
Cytat:
Zrobiłem jak dotąd 1,2k km (w sumie niewiele), ale mam kilka spostrzeżeń: 1. silnik: -po uruchomieniu, póki auta się nie zagrzeje słyszę wyraźny, metaliczny dźwięk; -czuć niewielkie wibracje na budzie, po zagrzaniu ustają. -nie wiem czy ten typ tak, ale dźwięk silnika ma lekki pogłos jakby piszącego paska klinowego (nie wiem jak to określić, może wrzucę filmik później) 2. Audio (sync 2.5): -często się zawiesza: po uruchomieniu silnika czasem na wyświetlaczu (przez ok minutę) pokazuje się tylko znaczek forda -czasem muzyka nie gra z głośników mimo wyboru źródeł (fm, bluetooth) i próbie wyłączenia/włączenia audio. Należy zgasić i uruchomić ponownie auto; -AA: tutaj temat rzeka (ale raczej wina AA niż audio): czarny ekran na mapach googla, lekkie szturchnięcie kabla rozłącza AA (tel wożę w uchwycie), spotify nie gra z głośników samochodowych po skończonej rozmowie telefonicznej tylko z wbudowanych w telefonie (należy ponownie wypiąć/wpiąć kabel do telefonu) 3. może nie tyle wada co irytująca rzecz: komputer nie pamięta ustawień trybu jazdy, nie da się na stałe wyłączyć auto SS 4. czujniki parkowania: mam czasem dobre 40-50 cm od przeszkody, a ten piszczy, że zaraz p***lne w coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5. podwójna podłoga w kombi - niby ma to swoje plusy, ale w porównaniu do mojej starej foki (sedan mk2) mam wrażenie, że ten bagażnik jest dużo mniejszy 6. rysujące się lusterka - przetarłem je tylko szmatką, a już pokazały się rysy Generalnie mimo powyższych 'żali' nie żałuję wydanej kasy. |
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|