![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Witam
Zauważyłem, że gdy auto jest na podnośniku, to tylne koło prawe i lewe stawiają lekki opór jak chce nim zakręcić ręką, aczkolwiek jest to możliwe i koło wykonuje wtedy 2-3obroty. Dodam, że klocki są bardzo blisko tarczy i delikatnie o nią ocierają. Zużycie paliwa w normie a felgi się nie grzeją. Można z tym jeździc? Tak to wygląda na filmiku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Być może ręczny masz za mocno naciągnięty, poluzuj linkę przy dźwigni, aż będzie chodzić bez oporu. Poza tym jeździć to można.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Według mnie wszystko masz w normie. Nie ma powodów do paniki, klocki zawsze będą lekko trzeć o tarcze, skok klocka względem tarczy musi być minimalny, w przeciwnym razie mógłbyś się zdziwić przy hamowaniu. Gdyby koło bardzo ciężko się kręciło a felga by się nagrzewała, wtedy byłby to powód do zmartwień.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Dzięki Panowie, uspokoiliście mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE