Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-09-2019, 16:34   #11
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ręczne ustawianie reflektorów AFL

Tak, imbus 7, faktycznie mało popularny, ja używam jakiegoś dużego torxa ( chyba 50/55, ale nie wiem w tej chwili), też bardzo dobrze pasuje.

Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2019, 17:39   #12
Stanley93
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Focus Mk2 Kombi Titanium
Silnik: 1.6TDCi

Wyjaśniłem kilka postów wyżej dlaczego pytałem która śruba jest która, bo właśnie już tak ''lopatologicznie'' kiedyś ustawiłem.
Wracając do tematu, tak próbowałem ustawiać na włączonych światłach i zapłonie i oczywiście po pierwszej kalibracji. Dziwi mnie sprawa ze ta prawa soczewka nie chcę się ustawić na wprost tylko cały czas ucieka bardziej ku lewej stronie, a po jeździe i kręcenia to wogole się rozjezdza jeszcze dalej w lewo oslaepiajac jadących z naprzeciwka. Poza tym kręcąc śruba od regulacji w prawo/lewo strumień tylko się podnosi lub opada może leciutko na lewo lub prawo , także musiałem ustawić w skrajnej pozycji do prawej i skorygować podnosząc druga śruba do góry.
Stanley93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2020, 20:59   #13
Stanley93
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Focus Mk2 Kombi Titanium
Silnik: 1.6TDCi

Witam, przepraszam że odkopuję temat po ponad roku, ale sam doszedłem do ładu co jest grane, może przyda się dla potomnych. Wszystko przez to, że mam żarówki LED i one są bardziej rozbudowane z tyłu (radiatory) i poprostu w momencie skrętu soczewki tył żarówek ocierał się i blokował o plastik reflektorów z tyłu (blisko miejsca gdzie wymienia się żarówki). Usunięcie radiatorów załatwiło sprawę i soczewki znów działają w pełnym zakresie i nie przycinają się. Żeby do tego dojść musiałem na wyciągniętych reflektorach skręcać kierownica i obserwować ruchy soczewek od wewnątrz. Pozdrawiam wszystkich
Stanley93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2020, 07:29   #14
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM

Cytat:
Napisał Stanley93 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Usunięcie radiatorów załatwiło sprawę
Usunięcie radiatorów z LEDów dość szybko załatwi sprawę przez zabicie LEDów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania