![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#581 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-01-2018
Model: Focus Mk4 St-Line
Silnik: 1.5 Ecoblue A/T
Rocznik: 2019
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] This is not. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#582 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
Cytat:
As far as I know, it has something to do with the faulty energy management. The car thinks it's in energy saving mode - very randomly. |
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-04-2019
Model: Ford Focus Vignale kombi automat
Silnik: 1.5 EcoBoost 182 KM
|
Niestety i u mnie wylazły tłuste plamy na przedniej szybie. Ostatnio też skrzynia dziwnie szarpnęła. Zdjąłem nogę z gazu, samochód zaczął zwalniać po czy wcisnąłem mocniej gaz i mam wrażenie, że zrobiłem to wtedy kiedy skrzynia zmianiała bieg i czuć było ostre szarpnięcie czemu towarzyszył niezbyt przyjemny dźwięk. No i nie mogę się przyzwyczaić do tego lagu z R na D...
Będę jechał na pierwszą wymianę oleju to poproszę o update softu skrzyni |
|
|
|
|
|
#584 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-05-2019
|
Odnośnie “tłustych” plam to ostatnio miałem to samo w 2 bardzo różnych wypożyczonych prawie nowych samochodach CX5 i Clio...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#585 | |
|
|
Cytat:
Żeby to sprawdzić, trzebaby szybę wyczyścić na glanc i przejechać się kawałek. Co też uczyniłem ostanio wracając z Chorwacji. Było dość ciepło, więc ustawiłem klimę na automat z 3 kreskami i po 1000km szyba była na dole totalnie zamglona. |
|
|
|
|
|
|
#586 | |
|
|
Cytat:
EN: Yesterday, I wanted from my dealer to update all modules. I don't know if the issue is resolved or not, as you said It occurs randomly. |
|
|
|
|
|
|
#587 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#588 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#589 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus St-line
Silnik: 1.5 Ecoboost 150KM
|
Cześć,
u mnie 6800km, samochód odebrany w kwietniu. Silnik 1.5 150KM St Line, manualna skrzynia. Z zauważony usterek: - po trzech dniach "wyskoczył" z lewarka zmiany biegów dekielek, chyba zaczepy były jakoś źle odlane. Wymieniony bez problemów na gwarancji. - raz zablokował się ekran na kamerce cofania, samo się naprawiło po wyłączeniu silnika. - parę razy nie było dźwięku z głośników, ale to zaraz po odbiorze auta. W ostatnim czasie już się to nie zdarza - czasem przy zmianie piosenek z USB, jest słyszalny trzask z głośników, delikatny ale słyszalny - pojawił się stuk (delikatne szarpnięcie) przy zmianie biegów 1->2, czasem 2->3. Wydaje mi się, że momencie załączania następnego biegu. Nie zawsze, ale przeważnie jest, czasem pomaga bardzo powolna zmiana biegu, ale też nie jest to skuteczne w stu pocentach przypadków. Będę to zgłaszał przy okazji w ASO, może coś poradzą. Żadnych innych niepokojących usterek nie zauważyłem i ogólnie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam pitq |
|
|
|
|
|
#590 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus mk4 kombi stline
Silnik: 1.5 EcoBoost 182 KM
|
Cytat:
Też coś takiego słychać u mnie takie głuche stuknięcie. Daj znac co ci powiedzieli w ASO. Tutaj w tym wątku chyba było, albo w innym tasiemcu, że w MK3 też tak jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|