![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Po drugie - Rosjanie "rozpracowali" to w najdrobniejszych szczegółach. Wszystko - razem z dokładnymi zdjęciami jest opisane tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Gogle Chrome, ma automatycznego tłumacza, więc zrozumiesz Proszę nie oczekiwać, że będziemy robić streszczenie tego co już zostało opisane, wystarczy poczytać pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#212 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
|
Dzięki za merytoryczną odpowiedź. Wątek przeczytałem ale nie znajduje w nim odpowiedzi na pytania, które zadałem.
Jest za to taki wpis: "Samo sterowanie było montowane z mety w wiązce kokpitu, a jak wiemy, wiązki te pasowały i do diesla i do benzyny" I liczyłem, że skoro jest to prawda, to ktoś może podpowie, gdzie choćby ta wiązka sterowania może się jeszcze u mnie znajdować (skoro nie ma jej zamocowanej do przewodu biegnącego pionowo). |
|
|
|
|
|
#213 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Jest taka opcja, że jej nie ma i trzeba dorabiać Dodatkowo, ma znaczenie czy jest klima ręczna czy automatyczna Na prawdę =>polecam => przeczytaj rosyjski wątek, rozwiń zdjęcia pozdrawiam
|
|
|
#214 |
|
|
Klimę mam ręczną, ale byłem gotowy na zakup dodatkowej wiązki.
Jednak po przejrzeniu tego forum rosyjskiego (i braku informacji jak dokładnie w takich przypadkach przebiega montaż PTC tutaj) chyba dam sobie spokój. Dzięki. Ostatnio edytowane przez arturek ; 27-09-2019 o 08:17 |
|
|
|
|
|
#215 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Rosjanie wstawili zdjęcia kabli sterujących poniżej info z tamtej strony "Dotarłem do złącza jednostki sterującej klimatyzacji. Może ktoś będzie potrzebował zdjęć złącza. Foto pod różnymi kątami" 6 i 15 pin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potem ciągniesz zasilanie pozdrawiam Arturek
|
|
|
#216 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Nie śledzę rosyjskiego tematu o PTC ale mam swoje spostrzezenia z różnych modów w tym kilkunastu PTC które dołożyłem.
Jako ciekawostka, sterowanie PTC wychodzi z BCM C8-17 jest to 12v które idzie do PTC ale również do panelu podgrzewanych foteli i panelu klimatyzacji. Skoro dochodzi do panelu grzania foteli które możemy włączyć po zapłonie, nie jest to sygnał do sterowania ale 12V po zapłonie co zresztą jest opisane na schemacie a sterowanie jest pinem 6 z panelu klimatyzacji do BCM C3-49 i dopiero z BCM C3-53 do PTC jako sygnał uruchamiający ale niestety nigdy nie sprawdziłem czy sterowanie jest masą czy napięciem. Mając takie info ludziska którzy lubią skrajne druciarstwo mogą z pominięciem wymiany panelu klimatyzacji zrobić oddzielny przycisk do uruchamiania PTC. |
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
Szczerze dziękuję za chęć pomocy, ale chyba jednak nie posiadam dostatecznej wiedzy i doświadczenia aby porywać się na tego rodzaju montaż.
Narobiłem sobie ochoty bo początkowo myślałem, że wystarczy kupić grzałkę, podłączyć ją i aktywować, a skoro może być potrzebna wymiana panelu i montaż dodatkowych wiązek dochodzę do wniosku, że to już robota dla kogoś bardziej zaawansowanego niż ja. Jeszcze raz dzięki! |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.0L EcoBoost 120PS/125PS
Rocznik: 2014
|
Cytat:
"Ten kto zrezygnował, nigdy się nie dowie, jak blisko był celu" Pozdrawiam, Andrzej |
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
ford::amateur
![]() Imię: R
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95 KM
Rocznik: 2014
|
Cześć, mam całą instalację do montażu nagrzewnicy PTC, ale kupiona przeze mniej nagrzewnica (BV6N-18D612-CA) nie pasuje do gniazda - gniazdo zwęża się po jednej stronie, a nagrzewnica jest prostokątna.
Przeczytałem wszystko, co znalazłem na forum, wiem, że nagrzewnice maja oznaczenia BV6N-18D612-CA lub 8V6N-18D612-CA, czy ta o nazwie zaczynającej się od 8 będzie ze zwężeniem? Jeśli nie, to po czym poznać tę zwężoną? |
|
|
|
|
|
#220 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
ma być oznaczenie: BV6N 18D612-CA aukcja poglądowa [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 01-10-2019 o 15:23 |
|
|
|
![]() |
|
|
|