![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#881 | |
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
![]() Cytat:
popylina to kupić mondeo bez FDL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW wszystko jest w temacie, schematy itd ...
DO KOŃCA ŻYCIA NA EMERYTURZE.. Ale jak mi się chce.. to pomogę . Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 27-10-2019 o 23:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
ford::beginner
![]() Imię: Irek
Model: MK5 / Transit Connect 2021
Silnik: 2.0 TDCi / 1.5 ECOBLUE
Rocznik: 2015 / 2021
|
![]()
Witam kolegów podłącze się pod pytanie vegeta777 mam mondeo kombi 2015 r.
co prawda ja chcę zamontować komplet czyli lampy led, 2x czujniki i HCM DG9T-13C148-BF ( czy przy kolumnie kierownicy jest już gniazdo w które wepnę moduł ?) jakie wiązki do czujników i gdzie znajdę do nich wtyczki (przy wahaczach ?) i jeżeli mam 7 kabelków (wtyczka przy lampie) to też muszę dokładać po dodatkowym kabelku do lampy dodam że mam te wszystkie bajery w przedniej szybie czyli czyta znaki automatycznie zmienia światła w nocy na długi i mijania , każe zjechać na kawę . Ostatnio edytowane przez irek25 ; 30-10-2019 o 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
W mk5 jest zdecydowanie mniej wolnych wtyczek niż np w mk4,także masz baaaaardzo małe szanse na znalezienie wtyczki od modułu HCM,albo wtyczki od czujnika poziomowania.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
|
![]()
No właśnie wiem że w Mondeo MK4 tak jest bo miałem i faktycznie było bardzo dużo instalacji przygotowanej do rozbudowy . Ale do elektrycznego haka było gniazdo w bagazniku :-) . A gdzie ewentualnie ich szukac ? . I jak nie ma to rozumiem że wszystkie muszę prowadzić do BCM ? A co z kabelkami do lamp?
Ostatnio edytowane przez irek25 ; 30-10-2019 o 15:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
|
![]() Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
|
![]()
To tylko pozostaje sprawdzić czy są te gniazda do czujników położenia ale w jakim rejonie je szukać ? a jak nie ma to rozumiem że wszystkie muszę prowadzić do BCM ? A co z kabelkami do lamp?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
![]() Imię: Roman
Model: Ford Modeo MK5
Silnik: 1.5 TDCI
|
![]()
Witam o ile się orientuję gniazda pod HCM-a nie znajdziesz ale można po podrutować, najlepiej by było kupic taki z obciętą wtyczką narazie brak na allegdogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czujniki poziomowania idzie dostać z instalacją ale raczej nie jest ona tak długa by miała wejść do HCM dlatego też mnie to gnębi jak i gdzię są instalacje do czujników narazie nie miałem czasu zajrzeć pod auto i pooglądać gdzie co jest/może być.
Ps.wymiana już na same ledy robi ogromna robotę jeśli chodzi o ilośc i jakość światła |
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zablokowany
Imię: Karol
Model: Fusion Titanium Individual
Silnik: 2.0 T 240 km
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam, osobiscie skonczylem u siebie dokladac Full dynamic led. Kupilem lampy i przez tydzien jezdzilem na statycznych, do czasu az nie dorwalem schematow i troche wolnedo czasu. Z forumowiczem Danio’s-em przystapilismy do prac, wszystko zakonczylo sie sukcesem i nie jest to tak bardzo skomplikowane.
Czujniki poziomowania ida na dwa lewe wahacze przod/tyl - do kazdego czujnika po 3 przewody. Wiazke przeciagamy z zewnatrz pod kanapa tylna do srodka auta i potem bokiem przy progu do kostki duzek pod schowkiem. Kolejno stamtad lecimy w okolice bcm i tam montujemy modul hcm i tez tam kolo pompy abs ciagnie sie kabelki z przedniego czujnika poziomowania. Jak juz to mamy to szukamy sygnalu z magistrali Can - chyba HS1 Kolejno dokladamy instalacje do wtyczek do lamp: Masa na pin 12 Zasilanie silnikow poziomowania pin 4 do F20 w BJB Sygnał LIN pin 13 Reszta 2 kabelki nie trzeba Jak ktos nie chce (Sygnalizowanie awarii kierunkowskazow oraz regulacja automatyczna pokretlem) I to tyle, do ogarniecia czasowo 5-7 godzin Potem konfiguracja bcm, ipma i ipc w ucds i cieszymy sie swiatlami adaptacyjnymi. Polecam zrobic to porzadnie bo efekt mega, nawet skretnosc swiatel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
ford::average
![]() Imię: Sylwester
Model: Fusion SE
Silnik: 1.5 ecoboost 130KW
Rocznik: 2014
|
![]()
Witam kolego xkaderson, czy taki zabieg można przeprowadzić w Ford fusion SE 2014? v i n:3FA6P0HD4ER249122Pozdrawiam
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Zablokowany
Imię: Karol
Model: Fusion Titanium Individual
Silnik: 2.0 T 240 km
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
fusion , fusion podświetlenie , lampy , lampy do jazdy dziennej , led , oświetlenie , reflektor |
|
|