![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Kacper
Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: 1998
|
Witam.
Chciałbym zmienić moduł komfortu który znajduje się za schowkiem od strony pasażera. Powinem zmienić na ten sam co jest w samochodzie czy mogę włożyć inny ? Dlaczego chcę zmienić? Otóż pisałem już kiedyś o tym na forum i nikt nie umiał mi pomóc. Problem jest taki gdy otwieram drzwi od strony kierowcy to od pasażera się nie otwierają i tak samo się dzieję na odwrót. Bezpieczniki wszystkie są ok nawet za skrzynka. Instalacja elektryczna pomiędzy słupkiem a drzwami jest cała. Bagażnik się otwiera z guzika. Próbowałem zamontować centralkę i nie otwierała/zamykała w ogóle drzwi (nie było słychać zamków) próbowałem podłączać różnymi sposobami ale bez skutku. Mam moduł komfortu z różową naklejką z jedną wtyczka zieloną. Druga wtyczka niebieska jest przyklejona obok. Ford Focus Mk1 1.4 16V 1998r benzyna hatchback. Sam kluczyk bez pilota fabrycznego. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2012
|
Zmieniasz moduł na biały, kupujesz używany pilot, programujesz go i chula otwieranie z pilota. Dokładnie tak zrobiłem. Mam na sprzedaż owy moduł i pilot.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Poszedł priv.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Zamieniałem na inny moduł i nadal ta sama sytuacja...
Już nie wiem co zrobić z tym problem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Masz po prostu uszkodzone zamki, a konkretnie gumki na mikrostykach, przyjdą mrozy to auto będzie ci się samo zamykało/otwierało w czasie jazdy.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Wymiana zamka w drzwiach pomogło. W starym zamku jest malutki silniczek i był cały czarny czyli spalony.
|
|
|
|