![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: JACK
Model: Mondeo MK4 Kombi \ FocusMK2
Silnik: TDCI 2.0/115KM\ TDCI 2.0 136 KM
Rocznik: 2010
|
Koledzy kupiłem Focusa MK2 z 2010 roku z zabezpieczeniem ODIS (breloczek który komunikuje się z autem) bez breloczka samochód nie odpala. Jest możliwość wyłączenia tego zabezpieczenia wprowadzając kod. I to jest cały problem poprzedni właściciel nie pamięta kodu. Dopóki brelok działa a jest tylko jeden nie ma problemu, ale jak zginie lub wyładuje się bateria to przydałby się wtedy kod do wprowadzenia ręcznego. Może ktoś się już spotkał z takim zabezpieczeniem i może wie jak odzyskać lub wprowadzić swój kod ?
Za pomoc i odpowiedzi dziękuję. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2015
Model: Fiesta Mk7 Trend
Silnik: 1.4 TDCi 70KM
Rocznik: 2011
|
Kojarzy mi się że na diodzie z alarmu musisz wystukać 1-1. Czyli raz wcisnąć aż mrugnie i znowu 1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy w tryb serwisowy wchodzi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Zgadza się dwie jedynki to jest kod producenta i najczęściej jak ktoś montuje to go zmienia
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
|
Za instrukcja:
Procedura programowania pilotów i identyfikatora ODIS do systemu : 1. Włączyć stacyjkę w pozycję zapłon. 2. Wprowadzić aktualny PINKOD, ostatniego naciśnięcia nie puszczamy, wewnętrzny głośniczek potwierdzi przyjęcie PINKODU trzykrotnym piśnięciem i dioda LED zapali się. 3. Puścić przycisk i wyłączyć zapłon. 4. Ponownie nacisnąć przycisk (dioda LED zacznie migać) i trzymać do czasu usłyszenia sygnału syreny. 5. Po usłyszeniu syreny puszczamy przycisk i w ciągu 3 sekund włączamy zapłon. Wejście alarmu w tryb programowania zostanie potwierdzone sygnałem syreny. 6. Naciskamy przycisk serwisowy przez 2 sekundy (wewnętrzny głośniczek zasygnalizuje wejście w tryb programowania nadajników (pilotów). 7. W celu zaprogramowania identyfikatora ODIS lub pilota naciskamy jednokrotnie przycisk na pilocie lub identyfikatorze. Wprogramowanie nowego identyfikatora/pilota zostanie zasygnalizowane mignięciem świateł kierunkowskazów. UWAGA : do systemu można zaprogramować maksymalnie 4 nadajniki (ODIS”y i/lub piloty) po jednym do każdej komórki pamięci. Raczej bez znajomości pinu się nie da. Warsztaty za to na pewno mają jakiś sposób na reset. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Kolego Danielo_82 - instrukcję mam - moje pytanie było jak odzyskać kod lub dodać swój nowy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
|
No masz wyżej napisane. Bez aktualnego kodu widocznie się nie da. Być może autoryzowane zakłady mają taką możliwość, ale chyba normalne, że nie jest to ogólnodostępna wiedza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|