![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-07-2017
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
MAm u siebie takie stukanie tylko Mondeo.
Macie jakies foty z naprawy tego? |
|
|
|
|
|
#42 |
|
FCP member
![]() Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2008
|
trochę wyło mi łożysko po jakimś czasie zaczął pykać przegub przy skręcaniu, odstawiłem auto do mechanika i mówię jak poszła jedna strona to od razu wymienić komplet po obu stronach bo nie chce wracać do tematu
zostało wymienione piasta+przegub z lewej i z prawej strony SKF teraz po jakimś czasie(1000km) pyka przy ruszaniu na wprost i z lewej i z prawej strony czy to może być ta wada złego spasowania czy coś źle złożone ? Ostatnio edytowane przez Jones_1 ; 02-08-2022 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
FCP member
|
sprawa rozwojowa byłem u mechanika niby luz na wieloklinie wewnątrz przegubu, jutro wymiana ciekawy jestem tego wyrobienia ?
jak to będzie ta przyczyna to ja nie wiem co ja mam kupować SKF siada po tygodniu |
|
|
|
|
|
#44 |
|
FCP member
|
stanęło na tym że zostały wymienione przeguby (tym razem na METELLI ) a ja kazałem je podkleić
teraz nie pyka, nie wiem co pomogło inne przeguby czy podklejenie |
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-08-2023
Model: ford focus mk2 lift
Silnik: 1.6 benzyna
|
Witam mam pytanie odnośnie jednego tyknięcia , stuknięcia w przednim kole ,jak włączam wsteczny i puszczam sprzęgło słychać takie tyknięcie potem jedynka i to samo , w czasie jazdy sporadycznie słychać ,miał ktoś podobny problem ,mogą to być problemy z amortyzatorem, stabilizatory i poduszka skrzyni wymieniona , ford focus 1.6 2008 mk2 lift [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez roberttt ; 28-08-2023 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-08-2023
Model: ford focus mk2 lift
Silnik: 1.6 benzyna
|
Witam, jeżeli chodzi o akcja serwisowa TSB 94/2009 ,mam pytanie o stuki w kole po zmianie kierunku jazdy , mianowicie co mam powiedzieć mechanikowi żeby wymienił , półośkę z piastą ? bo takie smarowanie czy klejenie to chyba słaby pomysł , ma ktoś może namiary na części , jakiej firmy najlepsza będzie Ford Focus 1.6 benzyna 100KM 2008 lift
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
FCP member
|
może miałem jakąś trefne te przeguby ale przy zakładaniu nowych kazałem od razu podkleić na razie spokój
aby dobrze to zdiagnozować to zaciągamy ręczny hamulec i ruszamy do przodu i do tyłu a druga osoba w kanale słucha i patrzy |
|
|
|
|
|
#48 |
|
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam.
Mój Ford stuka. Stuk jest pojedyńczy do przodu i pojedyńczy do tyłu. Ruszam gwałtownie do przodu i jest stuk i potem moge ruszać cały czas do przodu i cisza. To samo do tyłu. Stuknie raz i póki nie ruszę do przodu cisza. Nagrałem film: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mój mechanik już nie daje rady i kazał po prostu jeździć. Brak żadnych luzów. Wymienione zostały następujące części: Kompletna maglownica z gałkami bo miała luzy. Dwa razy dwie kompletne półosie. Łączniki stabilizatora. Dwa kompletne wahacze z tulejami. Sprężyny przód. Poduszki wszystkie silnika. Później jeszcze poduszka skrzyni została wymieniona na oryginalną z Forda. O rozrządzie itp nie piszę bo raczej nie dotyczy ale jak coś to wymieniony. Nowe sprzęgło luka. I Ford jak stukał tak stuka.... |
|
|
|
![]() |
|
|
|