![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam Focus mk2 1.6 tdci, jeden kluczyk z pilotem, który coraz gorzej łapie. Czytałem że dużo ludzi po wymianie baterii w kluczyku ma problemy żeby w ogóle działał. U mnie jest jeszcze dodatkowy problem bo drzwi od kierowcy okazały się od Anglika i niestety ktoś wymienił bez wkładki, także kluczykiem ich nie otworze. Wychodzi na to, że jak kluczyk przestanie działać to otworze nim tylko maskę, bo w klapie tez nie ma wkładki. Wymyśliłem ze najprościej będzie kupić uniwersalna centralkę z dwoma pilotami, jak któryś się rozładuje to będę miał drugi, a jak aku klęknie to maskę otworze kluczykiem żeby podładować. Tylko nie mam pojęcia gzie znaleźć instalacje, żeby się wpiąć ze sterownikiem. Jakby ktoś wiedział gdzie to ustrojstwo podłączyć i jakie kolory kabli są do zasilania i sygnału, to będę bardzo wdzięczny. Dodam że nadwozie kombi. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Na pewno Focus mk2?
Dlaczego nie chcesz dodać drugiego pilota do auta? Kupujesz używany kluczyk i sam dodajesz go do auta. Mam zestaw zamków z dwoma grotami do Mk2 tj stacyjka i dwa zamki (bez maski) jeśli to Cię ratuje. Najzabawniejsze jest to że maskę w przedlifcie otwierałem ręką bez dodatkowych narzędzi jak zerwałem przedłużkę z widełek zamka. Inna sprawa że posiadanie auta z jednym kluczykiem to proszenie się o kłopoty a koszt dorobienia drugiego klucza z pilotem nie przekroczy 200zł. Ostatnio edytowane przez Antej ; 26-11-2019 o 19:11 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Myślałem żeby dodać kluczyk, ale boje się ze się nie uda. Co drugi temat odnośnie kluczyków to że nie działa po wymianie baterii i nie idzie zakodować. Nie wiem, albo oni coś źle robią, albo faktycznie z tym taki problem. Dlatego uniwersalny mi się wydał pewniejszy.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
No dobrze, ale skoro zaprogramuje immo pod inny kluczyk, to i tak zostanę z jednym kluczykiem bo oryginalny już nie będzie działać. Czyli nic to nie zmieni, oprócz wydanej kasy.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Żeby zaprogramować immo musisz mieć przynajmniej 2 klucze. Kodujesz je kolejno jeden po drugim w ciągu jednej procedury. Nie ma możliwości doprogramowania nowego klucza, kasujesz wszystkie i kodujesz od zera, dlatego konieczne są 2 sztuki. Jak fabrycznie miałeś jeden (ja tak miałem) to tak naprawdę w immo masz zapisane 2 - jeden Twój prawdziwy i jeden prawdopodobnie serwisowy albo w ogóle emulowany.
|
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Cytat:
kasowanie i zapisywanie od nowa kompletu dotyczy pilota centrala Cytat:
Ostatnio edytowane przez Antej ; 26-11-2019 o 21:28 |
|||
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |||
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Żeby było jasne, mi chodzi o otwieranie i zamykanie centralnego a nie o immo żeby odpalić. Mam jeszcze jeden kluczyk gdzieś schowany ale jest bez żadnego przycisku i idzie nim odpalić. Tylko nie mogę auta otworzyć bo zamek mam tylko w masce. Chodzi o to żeby sprawnie otwierać i zamykać auto i żeby mieć alternatywę kiedy jeden zawiedzie.
|
|
|
|