![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
ford::average
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 136KM/ 168KM, 410NM"'by Heko
Rocznik: 2006
|
U mnie z tyłu jezdzi żona z małym dzieckiem więc na zimę pasuje żeby tam też grzalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-11-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 Duratec + LPG
Rocznik: 2005
|
U mnie fotele grzeją za bardzo. Wiecie może gdzie znajduje się*czujnik temperatury ? Macie może zdjęcia jak zamontowany jest sterownik ? Na zewnątrz fotela czy w gąbce blisko mat grzewczych ?
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: mondeo
Silnik: Mondek 2.0tdci 130KM 2004r
Rocznik: 2004
|
Witam Kolegów, Jestem tu Nowicjuszem. Mam problem związany z konsekwencjami dołożenia podgrzewanych foteli w mk3 polift. Posiadałem wtyczkę pod radiem, kostki z okablowaniem za schowkiem pasażera, komplet kabli we wtyczce pod fotelami, bezpiecznik w skrzynce. Moje pytanie brzmi czy ktoś wie jaki może być powód braku prądu już na wejściu pod fotel?? Drugim problemem jest kanapa podgrzewana z kabelkami tylko pod nią, i tunelem środkowym z kabelkami długości około 20cm. Ma ktoś schemat podłączenia tyniej kanapy??
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
![]() Imię: Karol
Model: Focus mk1 Mondeo mk3 2.0 tdci
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam czy jest możliwe że mając wtyczke do przełącznika grzania foteli instalacja nie jest doprowadzona nawet do niebieskiej kostki za schowkiem? Po podpieciu przełącznik działa, mam zdjęcia kostki za schowkiem i pod fotelem ale nie wiem jak je wkleić jesli ktos chciałby zerknąć to wysle na e-maila.
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Jest to możliwe,bo jest po drodze jeszcze jedno złącze na tunelu środkowym.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#216 |
|
|
Moze zle spytałem czy jest mozliwe że mając wtyczke i działający włącznik instalacji nie ma do wtyczki za schowkiem od tego przelacznika? Że od tej wtyczki nie ma dalej do foteli to jestem w stanie zrozumieć chodź tez pewności brak bo są jakieś wolne przewody w kostce pod fotelami. Próbowałem sprawdzić czy dochodzi tam jakieś napięcie po włączeniu ogrzewania i albo zle to robie albo go brak. Sprawdzałem rowbiez w niebieskiej kostce i tam prąd jest tylko na jednym pinie przyznam że elektryka to nie moja bajka, co sprawdzić żeby wiedzieć czego mi brakuje auto styczen 2005'
Wiem juz chyba w czym problem, nie ma przekaznika pasuje jakis uniwersalny czy musi byc oryginał? Ostatnio edytowane przez tiga1916 ; 28-11-2019 o 02:26 |
|
|
|
|
|
#217 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-10-2016
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.5T 220
Rocznik: 2008
|
czy może ktoś dysponuje wiedzą jak wpiąć się przełącznikiem sterującym podgrzewaniem tylnej kanapy w wiązkę w MK4 2007r?
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo
Silnik: Duratec HE
Rocznik: 2002
|
Czy posiada ktoś schemat podłączenia 5 przewodów ze sterownika z przyciskami oraz fotela ? muszę zaadaptować go do przedlifta.
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Duratec HC
Rocznik: 2009
|
Witam
Mam mondeo z 2001 r z wiązką pod deską z auta 2006 r zawierającą wiązkę do grzanych foteli. Do wiązki sprzedawca dołożył mi przekaźnik grzanych foteli wraz z mocowaniem. Dokupiłem również fotele podgrzewane (wg sprzedawcy też z auta z 2006 r) Dziś podjąłem próbę podłączenia tego razem wg schematu poniżej I jest tak że po zapłonie przekaźnik pstryka, napięcie dochodzi do foteli, ale sterowanie nie działa, brak napięcia na pinie 17 w obu fotelach. Zapalają się diody na przełącznikach(podświetlenie też działa), ale fotele się nie nagrzewają. Pytania Jak sprawdzić czy fotele nie są czasem przedliftowe ? Jak sprawdzić czy maty faktycznie działają? Jak sprawdzić i dostać się do modułów w siedziskach nie wyciągając foteli z auta (brak warunków i miejsca do wyjęcia foteli i ich rozbiórki na części pierwsze) ? Czy ewentualnie można te moduły dołożyć do kabli wychodzących z siedziska i oparcia do kostki ?
|
|
|
#220 |
|
|
Przekaźnik za bezpiecznikami pod nogami kierowcy zalozyles?
|
|
|
|