![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Imię: KRIS
Model: MONDEO MK5 ST LINE
Silnik: 2,0 TDCI 218KM 476NM
Rocznik: 2016
|
Witam koledzy
proszę użytkowników o info zdarzyło mi sie to parę razy że samochód Mondeo MK5 2,0 TDCI chodzi na wolnych obrotach kilkadziesiąt minut i się wyłącza z dwa razy zrobiło mi się to będąc na nartach jak córka była w środku a ja pakowałem sprzęt do kufra i parę dni temu sytuacja się powtórzyła , moje pytanie czy to jakaś zaprogramowana opcja ekologiczna wiem że nie powinno się truć naszej planety ale córka była bardzo zmarznięta czy mieliście podobną sytuacje pozdrawiam
BYŁO- SCORPIO MK1 2,9 PB - CZARNE /MONDEO MK1 2,0+LPG - SREBRNE /FOCUS MK1 1,8 PB+LPG - BORDOWY /MONDEO MK3 2,0 TDCI - CZARNY / MONDEO MK4 2,2 TDCI TITANIUM S - SZARY /JEST MONDEO MK4 TITANIUM S - BIAŁY / JEST MONDEO MK5........ - CZARNY |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Tak to taka ekologiczna funkcja nazywa się start-stop i jest opisana w instrukcji i obecnie wszystkie produkowane samochody ja mają.Musisz się zdecydować czy to kilka minut czy kilkadziesiąt bo coś długo schodzi ci się z pakowaniem samochodu, a opisujesz tu jedną sytuację,która ma się nijak do kilkudziesięciu minut.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Tak, silnik wyłączy się automatycznie w czasie postoju po 20 min.
Nie spotkałem się by to, było gdzieś do zmiany w sofcie.
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
A wystarczy zajrzeć w ustawienia w liczniku: Ustawienia->pojazd->automatyczne wyłączanie silnika. "Odptaszkowujemy" i już się nie wyłącza po 25 minutach pracy na biegu jałowym. Zapewne jest to też opisane w instrukcji obsługi - ale komu by się chciało tam zaglądać! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "Hop na forum, założy się temat, to Ci co przeczytali na pewno podpowiedzą". "Na leniucha" najwygodniej...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - nie ma to nic wspólnego ze start/stop. Opcja występuje zarówno w autach z systemem start/stop jak i w takich bez ASS. |
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Cytat:
może ma na 10min ustawione a nie dłuższy okres ?
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Fusion-Mondeo
Silnik: 2.5 l
Rocznik: 2016 polift
|
Tedi_k jak zwykle w "formie"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FCP member
|
ja patrze po swoim aucie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#9 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FCP member
|
to co widzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a ,że nie mam EU to ... mam to co mam w prawie każdym z USA
no i faktycznie przeoczyłem nazwę tematu : po kilkudziesięciu minutach sam się wyłączy Czyli strasznie długo się pakuje................ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i było już o tym tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jak widać warto odświeżyć lub przenieść tam ten temat łącząc go
Moja zabawa z nawigacjami Moje mody we własnym aucie - C+/Tempomat/ACC/BLISS/CTA/CHIP/SYNC2>SYNC3 LOGA stacji Radiowych w SYNC3 bez wymiany ACMa Ostatnio edytowane przez leszcz ; 02-01-2020 o 19:32 |
|
|
|