![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1381 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
Rocznik: 2019
|
Jestem po wymianie oleju + filtra związanej z dotarciem silnika. Aplikacja pokazuje jakość oleju na 90% po 2000 km, więc nie wyzerowano licznika. Od ręki wykonano też akcję serwisową 19S42 - zabezpieczenie styków skrzynki PDB. Zostały też podregulowane minimalnie drzwi kierowcy, co poprawiło delikatnie szumy wiatru przy większych prędkościach.
Spojrzałem na Focusy w salonie - stały same St-Line, dwa na Michelin Pilot Sport 3, jeden na Conti Sport Contact 5. Mondeo też na Michelin PS3. Jeden St-Line miał inny spojler z tyłu (taki z przetłoczeniami) - być może to był model pod zamówienie. Co do odgłosu silnika/wydechu w Active HB 1.5 EB to mi i żonie on nie przeszkadza, a podczas przyspieszania nawet się podoba. Dzieci z tyłu twierdzą, że jest cicho. Wydech "warczy" kilka/kilkanaście sekund po odpaleniu zimnego samochodu, ale da się przeżyć. Focus dostanie 1.0 155KM znany z Pumy. Silnik w nim gaśnie jeszcze przed zatrzymaniem, a w razie potrzeby aktywuje się w 300 milisekund. Mild hybrid na światach nie załącza silnika nawet po wciśnięciu sprzęgła. W Focus Active siedzi się 3 cm wyżej. 1,5cm jest w Fieście Active. Obecnie jest tendencja, że auta miejskie i kompakty są coraz niższe, a Focus Active to coś między kompaktem a crossoverem. W którejś recenzji zmierzyli wysokość siedziska w St-Line na 51cm, a Active 55cm. Większość crossoverów ma przynajmniej 58cm (tyle jest w Xceed). Bardzo popularny Captur ma już 64cm. Myślę, że dla osoby szukającej Focusa, a chcącej trochę odciążyć kręgosłup, Active z opcjonalnymi fotelami AGR to dobry wybór, tym bardziej, że w Focusie na najniższym ustawieniu fotel jest dość nisko więc można się swobodnie podnieść o kilka cm jeśli nie jesteśmy 2 metrowcami. Bump: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez forger ; 21-01-2020 o 11:25 |
||
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Turnier ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Według mnie bardzo pasuje do st- line. Robi robotę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1383 |
|
ford::professional
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
kozak ten spoiler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#1385 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK4 Vignale
|
A tak poza wyglądem tego spojlera, bo jest całkiem spoko.
Jak się zachowuje woda na/pod nim? Normalnie w Focusie trochę woda spływa środkiem tylnej szyby przy rozmarzającym dachu lub gdy się zbierze pod spojlerem (np. po myciu bez osuszenia). Nie wiem czy to ze względu na kształt spojlera czy przez spryskiwacz itp. Nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat, ale wydaje mi się, że z tym spojlerem może być lepiej. |
|
|
|
|
|
#1386 |
|
|
Z woda jest podobnie.
Najgorzej jest na myjni automatycznej, bo nigdy maszyna nie umyje pod spojelerem dokładnie szyby i połowa w sumie tylnej szyby jest brudna, tak samo spojler od spodu. Muszę później poprawiać. Widok z góry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
|
Cytat:
Generalnie jedyna różnica jaką widzę to grubsza tylna krawędź i lekkie zadarcie do góry, poza tym bardzo podobne spoilery. |
|
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1390 |
|
|
Z tego co widzę to nie do końca ma.
Jest bardziej prosty i mniejszy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|