![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#581 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-04-2019
Model: bd
Silnik: bd
Rocznik: bd
|
![]()
Ktoś z kolegów w Warszawie/okolicach robi takie przeróbki świateł tylnych?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
![]() Imię: Andrzej
Model: Fusion Hybrid, Mondeo MK4
Silnik: 2.0, 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2017, 2008
|
![]()
Czy ktoś z forum przerabia lampy tylne na EU W fusionie 2017 ??? Wolę dać zarobić forumowiczom niż allegrowiczom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
![]() Zarejestrowany: 09-07-2019
Model: Fusion
Silnik: Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2015
|
![]()
Drodzy,
Do tylnych lamp poprowadzonych jest 5 przewodów ten 1 "nadmiarowy" to "outage turn" do niczego nie podłączony. Po stronie prawej jest to przewód połączony do BCM wtyczka C2280D pin 44. Chciałbym z lewej strony ten sygnał wykorzystać do halogenu czy ktoś ma rozpiskę który to będzie pin z lewej strony we wtyczce C2280D ? I drugie pytanie czy przewód z końcówką będzie pasował do wtyczki C2280F pin 25 - rozmiarowo to te same konektory ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
ford::amateur
![]() Imię: Styopa
Model: E36
Silnik: M52B20
Rocznik: 1995
|
![]()
Witam,
przerobiłem sobie lampy z usa na eu,tylko że teraz kiedy włączam kierunkowskaz miga razem z stopem. Czy może mi powiedzieć jak rozdzielić sygnał w forscanie? Ford Fusion 2018 1.5l |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
![]() Imię: Bartek
Model: EDGE, Fiesta ST Line
Silnik: 3.5 AWD, 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2017, 2018
|
![]()
Kilkanaście stron wcześniej wszystko jest dokładnie opisane. Nie ma znaczenia lift czy przed. Robi się tak samo.
Czasem wystarczy przekodowanie, czasem kodowanie plus fizyczne przełożenie pinów w lampach tylnych. Nie wiadomo od czego to zależy, bo mogą stać dwa takie same auta z tego samego rocznika i wyposażenia, a oba można robić inaczej. Jeśli przerabia SrebrnaStrzała od nas z forum ,którego swoją drogą polecam to z automatu przekłada kabelki. Czarny kabel to masa, niebieski postój,żółty stop, czerwony kierunek. Tak czy siak zapodaję małą pomoc. 1. Tutaj zdjęcie kostki przy samej lampie tylnej. Zapięcie masz u góry. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2. Tak ustaw PINY w lampach tył po przeróbce: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4. W UCDS konfiguracja: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
![]()
Widzę że zdjęcia mojej ręki dalej po necie krążą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#587 |
![]() Zarejestrowany: 27-12-2018
Model: fusion mk5
Silnik: 2.5
Rocznik: 2016
|
![]()
Cześć czy może ktoś mi podpowie, bo nie mogę namierzyć jakie konektory pasują do wtyczek w kostce od włącznika i wtyczek w kostkach od BCM ?
link oznaczenie namierzylem tylko oryginalne forda: DU2Z-14474-AA - 9U5T-14474-DA DU2Z-14474-DA - 7U5T-14474-UA ew. jezeli ktos ma do sprzedania w rozsądnej cenie to też proszę o priv Ostatnio edytowane przez nrw ; 10-12-2019 o 15:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
![]() Zarejestrowany: 24-06-2019
Model: Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
Już wyjaśniam dlaczego: Jeśli włożymy go od przodu (oczywiście da się) ten nie zatrzaśnie się we wtyczce i będzie latał luzem, co w konsekwencji może powodować problemy ze stykiem, być może nie od razu ale w przyszłości. Aby wyjąć pin należy mieć średniej grubości igłę oraz obejrzeć jak to jest zbudowane. Mnie to zajęło 3 minuty. Dodatkowo. Każdy PIN jest inny. Ten od lampy jest wyraźnie większy, ale te pomiędzy przełącznikiem wyglądają podobnie jednak są minimalnie różne (podpowiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - da się dostosować ten od przełącznika aby pasował do BCM). Ostatnio edytowane przez alexa ; 11-02-2020 o 10:19 Powód: uzupełnienie informacji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
![]()
Witam. Znacie kogoś z okolic Kalisza lub Wrocławia kto poprawnie przerobi lampy tylnie do Ford Fusion Titanium.
Edit: Czy posiada ktoś do odsprzedaży piny do montażu lamp tylnich? Albo czy wiecie gdzie mogę je znaleźć? Ktoś coś pisał, że w drzwiach są podobne, ale nie wiem gdzie ich szukać dokładnie. Ostatnio edytowane przez Ahmed91 ; 12-02-2020 o 12:17 Powód: Edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
![]() Zarejestrowany: 10-01-2010
Model: Fusion 2017 Lift Hybr
Silnik: 2.0 + EV
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam. Chciałbym uniknąć ciągnięcia dodatkowego kabla do tylnego przeciwmgielnego od BCMa i chciałem zapytać, czy mogę w tym celu wykorzystać niewykorzystany przewód dostępny w gnieździe lampy (zielono/niebieski). Czy może ktoś podpowiedzieć skąd idzie ten przewód (lub podesłać schemat)? Może idzie też z BCMa tylko z innego PINu? I czy nie jest on gdziś indziej "używany" po rozgałęzieniu?
Screenshot_20.jpg Drugie pytanie - jak przełożyć PINy we wtyczce w lampie... nie chciałbym ich urwać, a wkładanie od "przodu" spinacza biurowego w dziurkę nie daje spodziewanych efektów (średnicą pasuje idealnie) ... czy coś źle robię, czy po prostu jestem zbyt delikatny? Screenshot_21.jpg Ostatnio edytowane przez kosmacz ; 08-03-2020 o 23:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
ford , fusion , przeciwmgielne |
|
|