Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-10-2019, 20:20   #581
szkolek
ford::average

Model: bd
Silnik: bd
Rocznik: bd
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Ktoś z kolegów w Warszawie/okolicach robi takie przeróbki świateł tylnych?

szkolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2019, 15:57   #582
ANDROKO

Imię: Andrzej
Model: Fusion Hybrid, Mondeo MK4
Silnik: 2.0, 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2017, 2008

Czy ktoś z forum przerabia lampy tylne na EU W fusionie 2017 ??? Wolę dać zarobić forumowiczom niż allegrowiczom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ANDROKO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2019, 22:01   #583
marbia

Model: Fusion
Silnik: Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2015

Drodzy,

Do tylnych lamp poprowadzonych jest 5 przewodów ten 1 "nadmiarowy" to "outage turn" do niczego nie podłączony.
Po stronie prawej jest to przewód połączony do BCM wtyczka C2280D pin 44.

Chciałbym z lewej strony ten sygnał wykorzystać do halogenu czy ktoś ma rozpiskę który to będzie pin z lewej strony we wtyczce C2280D ?

I drugie pytanie czy przewód z końcówką będzie pasował do wtyczki C2280F pin 25 - rozmiarowo to te same konektory ??
marbia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2019, 11:55   #584
BMW E36
ford::amateur

Imię: Styopa
Model: E36
Silnik: M52B20
Rocznik: 1995

Witam,

przerobiłem sobie lampy z usa na eu,tylko że teraz kiedy włączam kierunkowskaz miga razem z stopem.
Czy może mi powiedzieć jak rozdzielić sygnał w forscanie?
Ford Fusion 2018 1.5l
BMW E36 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2019, 20:43   #585
damascus7

Imię: Bartek
Model: EDGE, Fiesta ST Line
Silnik: 3.5 AWD, 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2017, 2018

Kilkanaście stron wcześniej wszystko jest dokładnie opisane. Nie ma znaczenia lift czy przed. Robi się tak samo.
Czasem wystarczy przekodowanie, czasem kodowanie plus fizyczne przełożenie pinów w lampach tylnych. Nie wiadomo od czego to zależy, bo mogą stać dwa takie same auta z tego samego rocznika i wyposażenia, a oba można robić inaczej. Jeśli przerabia SrebrnaStrzała od nas z forum ,którego swoją drogą polecam to z automatu przekłada kabelki.
Czarny kabel to masa, niebieski postój,żółty stop, czerwony kierunek.

Tak czy siak zapodaję małą pomoc.

1. Tutaj zdjęcie kostki przy samej lampie tylnej. Zapięcie masz u góry.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2. Tak ustaw PINY w lampach tył po przeróbce:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3.

4. W UCDS konfiguracja:
damascus7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2019, 22:14   #586
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Widzę że zdjęcia mojej ręki dalej po necie krążą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 10-12-2019, 14:58   #587
nrw

Model: fusion mk5
Silnik: 2.5
Rocznik: 2016

Cześć czy może ktoś mi podpowie, bo nie mogę namierzyć jakie konektory pasują do wtyczek w kostce od włącznika i wtyczek w kostkach od BCM ?
link oznaczenie

namierzylem tylko oryginalne forda:
DU2Z-14474-AA - 9U5T-14474-DA
DU2Z-14474-DA - 7U5T-14474-UA

ew. jezeli ktos ma do sprzedania w rozsądnej cenie to też proszę o priv

Ostatnio edytowane przez nrw ; 10-12-2019 o 15:20
nrw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2020, 23:00   #588
alexa

Model: Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał steell Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszło na PW. Wracamy do tematu Do zrobienia tak jak już wcześniej pisano są trzy wtyczki, trzeba uzupełnić po jednym pinie w każdym. Pierwsza wtyczka to, wtyczka do przełącznika świateł. Przewód z pinem wkładamy od przodu /od gniazda/ by to zrobić należy zdjąć szara osłonę, podważając ja delikatnie po bokach i zsuwając do przodu.

Potem wkładamy od przodu przygotowany pin w miejsce nr 2 wtyczka opisana jest od tyłu wiec łatwo znaleźć właściwe gniazdo. Przewód musi być bardzo cienki bo inaczej nie przejdzie przez gniazdo. Kolejna czynność to zabezpieczenie wtyczki szarą zatyczką od przodu.
Pomimo tego, że post dosyć stary to moim zdaniem wprowadza w błąd i być może przyda się innym. Pin we wtyczce montujemy i wyjmujemy tyłem. Oczywiście jeśli robimy przeszczep z innej wiązki można wyjąć przodem ale ponowny montaż tyłem. Dotyczy to postu #224 na stronie 23

Już wyjaśniam dlaczego:
Jeśli włożymy go od przodu (oczywiście da się) ten nie zatrzaśnie się we wtyczce i będzie latał luzem, co w konsekwencji może powodować problemy ze stykiem, być może nie od razu ale w przyszłości.

Aby wyjąć pin należy mieć średniej grubości igłę oraz obejrzeć jak to jest zbudowane. Mnie to zajęło 3 minuty.

Dodatkowo. Każdy PIN jest inny. Ten od lampy jest wyraźnie większy, ale te pomiędzy przełącznikiem wyglądają podobnie jednak są minimalnie różne (podpowiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - da się dostosować ten od przełącznika aby pasował do BCM).

Ostatnio edytowane przez alexa ; 11-02-2020 o 10:19 Powód: uzupełnienie informacji
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2020, 19:47   #589
Ahmed91
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2014

Witam. Znacie kogoś z okolic Kalisza lub Wrocławia kto poprawnie przerobi lampy tylnie do Ford Fusion Titanium.

Edit: Czy posiada ktoś do odsprzedaży piny do montażu lamp tylnich? Albo czy wiecie gdzie mogę je znaleźć? Ktoś coś pisał, że w drzwiach są podobne, ale nie wiem gdzie ich szukać dokładnie.

Ostatnio edytowane przez Ahmed91 ; 12-02-2020 o 12:17 Powód: Edit
Ahmed91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-03-2020, 23:42   #590
kosmacz

Model: Fusion 2017 Lift Hybr
Silnik: 2.0 + EV
Rocznik: 2017

Witam. Chciałbym uniknąć ciągnięcia dodatkowego kabla do tylnego przeciwmgielnego od BCMa i chciałem zapytać, czy mogę w tym celu wykorzystać niewykorzystany przewód dostępny w gnieździe lampy (zielono/niebieski). Czy może ktoś podpowiedzieć skąd idzie ten przewód (lub podesłać schemat)? Może idzie też z BCMa tylko z innego PINu? I czy nie jest on gdziś indziej "używany" po rozgałęzieniu?
Screenshot_20.jpg

Drugie pytanie - jak przełożyć PINy we wtyczce w lampie... nie chciałbym ich urwać, a wkładanie od "przodu" spinacza biurowego w dziurkę nie daje spodziewanych efektów (średnicą pasuje idealnie) ... czy coś źle robię, czy po prostu jestem zbyt delikatny?
Screenshot_21.jpg

Ostatnio edytowane przez kosmacz ; 08-03-2020 o 23:53
kosmacz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
ford , fusion , przeciwmgielne

Zasady postowania