Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-04-2020, 22:43   #1931
Hartigan
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus MK4 Titanium
Silnik: Ecoboost 1.5 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Z zestawem podłoga bagażnika jest niżej. Z kołem i/lub nagłośnieniem idzie w górę.

Hartigan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2020, 22:48   #1932
bidżej
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018

Z tym B&O i BT wcale nie jest źle, słucham muzyki że Spotify na B&O przez BT i gra to bardzo przyzwoicie. Z tym zastrzeżeniem, że jakość ustawiłem w Spotify ręcznie na "bardzo wysoką".

Co do ceeda - wolałbym to, bo jednak jakość Focusa jest miejscami po prostu żałosna.
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2020, 23:14   #1933
fibeer
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym B&O i BT wcale nie jest źle, słucham muzyki że Spotify na B&O przez BT i gra to bardzo przyzwoicie. Z tym zastrzeżeniem, że jakość ustawiłem w Spotify ręcznie na "bardzo wysoką".

Co do ceeda - wolałbym to, bo jednak jakość Focusa jest miejscami po prostu żałosna.
Ehh, no właśnie, ta Kia też mi się podoba. Fajny design i energonomia w środku, virtual cockpit, nawiewy na tył czy po prostu większy bagażnik. Znowu Focus ma adaptacyjne LEDy czy HUD, których nie ma właśnie Kia :-/. No i przyznam szczerzę, że obecne Mondeo mk4 sobie bardzo chwalę przez co chciałbym może pozostać przy tej marce. No ale z drugiej strony cenowo lepiej wypada chyba właśnie Kia. Ehh, mam zagwozdkę :-).
Ciekawe czy jest ktoś, kto wcześniej miał właśnie tak jak ja Mondeo mk4 kombi , a teraz ma Focusa mk4 kombi i może się wypowiedzieć z doświadczenia, z codziennego użytkowania czy wakacyjnego pakowania, który bagażnik jest większy? Bo na papierze to Focus ma większy, ale jakoś ciężko mi to przyjąć za fakt.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
fibeer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2020, 23:59   #1934
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Mondeo mk4 miało większy bagażnik od mondeo mk5, a mondeo mk5 ma większy (dłuższy) od focusa mk4.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2020, 01:18   #1935
Fiesta Mk8 ST Line

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019

Cytat:
Napisał fibeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ehh, no właśnie, ta Kia też mi się podoba. Fajny design i energonomia w środku, virtual cockpit, nawiewy na tył czy po prostu większy bagażnik. Znowu Focus ma adaptacyjne LEDy czy HUD, których nie ma właśnie Kia :-/. No i przyznam szczerzę, że obecne Mondeo mk4 sobie bardzo chwalę przez co chciałbym może pozostać przy tej marce. No ale z drugiej strony cenowo lepiej wypada chyba właśnie Kia. Ehh, mam zagwozdkę :-).
Ciekawe czy jest ktoś, kto wcześniej miał właśnie tak jak ja Mondeo mk4 kombi , a teraz ma Focusa mk4 kombi i może się wypowiedzieć z doświadczenia, z codziennego użytkowania czy wakacyjnego pakowania, który bagażnik jest większy? Bo na papierze to Focus ma większy, ale jakoś ciężko mi to przyjąć za fakt.

Pozdrawiam

Hehe, jakbym siebie widział prawie rok temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tez przesiadka z kombi segmentu C miała być na fokę kombi lub ceeda kombi. Mój zamówiony focus 1.5 EB A8 miał kosztować po sporych rabatach prawie 120k. Los jednak chciał inaczej...i dzisiaj absolutnie nie żałuję! Życzę zdrowego rozsądku przy ostatecznym wyborze!

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2020, 08:43   #1936
fibeer

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hehe, jakbym siebie widział prawie rok temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tez przesiadka z kombi segmentu C miała być na fokę kombi lub ceeda kombi. Mój zamówiony focus 1.5 EB A8 miał kosztować po sporych rabatach prawie 120k. Los jednak chciał inaczej...i dzisiaj absolutnie nie żałuję! Życzę zdrowego rozsądku przy ostatecznym wyborze!

I w końcu wybrałeś ceeda? Czy jeszcze coś innego?

Stary 13-04-2020, 09:34   #1937
Fiesta Mk8 ST Line

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019

W końcu wybrałem Mondka Mk5 kombi. Różnica w cenie wcale nie była tak duża.

Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2020, 10:33   #1938
fibeer

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo mk4 miało większy bagażnik od mondeo mk5, a mondeo mk5 ma większy (dłuższy) od focusa mk4.
A powiedz, weryfikowałeś to jakoś? Bo wiesz, zastanawia mnie jak to jest, bo na papierze Focus mk4 kombi ma większy od Mondeo mk5 kombi. Może to metodologia mierzenia? Chociaż to nie wydaje mi się. Oba pewnie są mierzone do rolety bagażnika. Ciekawe jak to w końcu jest, może jakieś schowki itp., sztucznie zwiększają pojemność głównej przestrzeni bagażowej.

Stary 13-04-2020, 10:36   #1939
fibeer

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W końcu wybrałem Mondka Mk5 kombi. Różnica w cenie wcale nie była tak duża.

Też zastanawiałem się nad mk5 bo miałem bardzo konkurencyjne oferty, ale nie zdecydowałem się na niego bo brakuje mi troszkę technologicznych rzeczy jakie np. ma Focus (np. bezdotykowa klapa bagażnika, HUD, kamera szerokokątna). Ale też faktycznie uznaje to auto za dobry wybór. Mam nadzieję, że się spisuje.

Stary 13-04-2020, 10:44   #1940
fibeer

Cytat:
Napisał fibeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za info. Na kie trafiłem w jednym z ostatnich numerów "motor", gdzie było właśnie porównanie Kia ceed kombi z Focusem kombi. No i kia minimalnie korzystniej wypadła, dlatego zacząłem się nią interesować. W moim przypadku tylko kombi wchodzi w grę. Co do nawigacji to chodziło mi o to, że zapewne tak jak pisałeś wcześniej wraz z innym kolegą, wychodzi na to, że tylko fabryczna nawigacja zapewni wskazania na HUD i wyświetlaczu przy zegarach.

Teraz mam kolejne pytanie, bo wg katalogu koło dojazdowe zabiera coś przeszło 30 litrów z pojemności bagażnika, tylko o jakiej przestrzeni tu mowa? Czy chodzi tylko powiedzmy o tą przestrzeń co jest pod podłogą bagażnika, w której jest samo koło? Że z tamtąd ucieka te 30l? Czy może z tytułu, że jest to koło dojazdowe to podłoga jest podniesiona i jest wyżej niż w wersji z zesatwem naprawczym?

Pozdrawiam, i również dla wszystkich zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych w tym trudnym okresie!

Jednak chyba wstępnie zdecyduję się na dodatkowo pakiet Business dla nawigacji. Po wszystkich zmianach wychodzi więcej o 1650, z tym że nie dorzucam B&O, który wcześniej miałem w zamówieniu (dodatkowo 1450 za dorzucenie B&O). Mam zwykle głośniki w Mondeo mk4 i to mi wystarcza i mam nadzieję, że zwykłe w Focus mk4 są na niegorszym poziomie.

Odpowiedz

Zasady postowania