Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-04-2020, 17:30   #1
dadis1988
ford::amateur

Imię: Dawid
Model: Mondeo
Silnik: 2.3
Rocznik: 2008
Domyślnie "Czalendż" Po aktualizacji Convers+ ekran "przesuniety" i wskazowki uciekly.

Witam Was serdecznie.

Wiec tak, zaczne od poczatku:
Kupilem Kabel i UCDS (od Chinczykow z Ali) i zainstalowalem. Wszystko dzialalo ale oczywiscie ja chcialem miec najnowsza werscje UCDSa wiec zrobilem update apki no i kabel szlag trafil (jak sie dowiedzialem, to podobno nowy UCDS niszczy Chinske podrobki kabla). Zamowilem wiec nowy i UCDS zdowngradeowalem (deinstalacja nowej wersji i ponowna instalacja starej) na starsza (ta ktora jest dostepna z kablem).
Postanowilem sam aktualizacje licznika (Convers+) zrobic. Wszystko szlo calkiem dobrze az do momentu gdzie laptop stwierdzil, ze aktualizacja zakonczona pomyslnie ale w samochodzie na desce rozdzielczej czarno. Wiec wiele nie myslac zrobilem ponowna aktualizacje i tak z 6 razy az sie licznik znow pojawil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. lecz teraz mam wszystko przesuniete (ekran) i wskazowki uciekly mi (w zalaczniku zdjecie). Czy ktos jest w stanie mi pomoc (ewentualnie na odleglosc przejmujac Laptop np. Anydesk) albo wytlumaczyc co mam zrobi?
Ps. Mieszkam w Holandii wiec fizyczny dojazd bedzie ciezki w tych czasach.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20200418_153931.jpg (96.8 KB, 237 wyświetleń)

dadis1988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2020, 18:09   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: "Czalendż" Po aktualizacji Convers+ ekran "przesuniety" i wskazowki uciekly.

jak się nie wie co się ma i wgrywa na oślep międzylifta do przedlifta to takie są efekty

"Pokaz mocy" już był na pierwszym kablu z Chin, Chińczycy otwarcie piszą, nie aktualizować, Rosjanie otwarcie piszą u siebie "nie wspieramy klonów".

Ostatnio edytowane przez Antej ; 18-04-2020 o 18:12
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2020, 18:13   #3
dadis1988

Domyślnie Odp: "Czalendż" Po aktualizacji Convers+ ekran "przesuniety" i wskazowki uciekly.

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak się nie wie co się ma i wgrywa na oślep międzylifta do przedlifta to takie są efekty
No cóż takie moje całe życie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. częściej udaje się rozwiązać problem samemu a i człowiek czegoś się jeszcze uczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a czasem trzeba się poddać i poprosić o pomoc osoby bardziej znające się na temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Stary 18-04-2020, 18:17   #4
Antej
FORD|AUTHORIZED

pitu,pitu

po prostu nie czytasz, tylko idziesz na żywioł

i potem wychodzi "przy piwku" w aucie w sobotnie popołudnie, to może sobie to kliknę

wrzuć właściwy soft do licznika, który jest w UCDS i licznik wstanie
Stary 18-04-2020, 18:19   #5
dadis1988

Właśnie jak daje ten stary (chyba 1007) to po skończeniu laptop mówi ok a licznik czarny (mrugają tylko kontrolki migaczy). Jak daje nowszy po lifcie to licznik działa ale przesunięty obraz i wskazówki. Nawet ten po lifcie działa tylko wszystko jakby rozregulowane.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Stary 18-04-2020, 18:22   #6
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dawaj zrobię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
masz teamviwer ?
Stary 18-04-2020, 18:23   #7
tomiik
ford::advanced

Imię: tomek
Model: mondeo mk4 kombi
Silnik: 2,0 duratec he
Rocznik: 2007

do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] napisz może ci jakoś ogarnie sam moda do conversa+ robił wiec raczej wie ca robić w usługach jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: albo właśnie kolega @leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomiik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2020, 18:24   #8
Antej
FORD|AUTHORIZED

soft jest w dwóch częściach, wgraj obie
Stary 18-04-2020, 18:25   #9
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał tomiik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
albo właśnie kolega
spoko mu zrobię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-04-2020, 18:36   #10
tomiik
ford::advanced

Imię: tomek
Model: mondeo mk4 kombi
Silnik: 2,0 duratec he
Rocznik: 2007

Dobra pytanie z innej beczki ale też nl kabel viakena potrzebuje v3 ale cena przesyłki do mnie zabija cenę kabla może ktoś coś ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomiik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania