![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2002
|
Witam, mondeo z 2002 roku. Problem z pilotem, otóż każdy przycisk na pilocie sprawia, że drzwi się blokują. Zamykanie, otwieranie, bagażnik. Zawsze się blokują drzwi. Problem wystąpił nagle i uniemożliwił mi dostanie się do samochodu gdyż wkładka tylko zamyka drzwi, otworzyć już nie chce. Bagażnik w ogóle nie reaguje. Próby otworzenia drutem nie skutkują, zamek się zaryglował na drugi raz. Jakieś rady?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: GRZEGORZ
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 duratec + LPG
Rocznik: 2008
|
Masz drugi kluczyk??? W tym grot jest wytarty dlatego nie mozesz otwozyc za pomoca wkladki
Moje mody: PDC przód, tył. NX sd +CAM. Siedzenia-grzanie, wentylacja, pamięć i elektr. siedzenia pasażera. AFS. BT/VC/USB. Rolety tył. BLIS :-D, składane lustra. (wszystko od zera - elektr. bieda wersja) zderzaki pakiet ST |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Grot jest niemalże płaski, fakt. Nie mam innego niestety a
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jak masz dwustopniowe ryglowanie to otwarcie drutem moze byc problematyczne. Odnosnie pilota to czy ci nue upadl czy nie zostal zalany. Bo to moze byc objaw jakiegos zwarcia w pilocie i wysyla sygnal ryglowania tylko.
Problem w tym ze jak rozbiezesz pilot to nie jestem pewien ale dostanie amnezji i potem nawet zamykanie nie zadziala. Czasem jak grot wyrobiony pomaga gmeranie w zamku kluczykiem lewo prawo gora dol i jednoczesne przekrecanie zeby otwierac moze zalapie wkladka
Moje mody: PDC przód, tył. NX sd +CAM. Siedzenia-grzanie, wentylacja, pamięć i elektr. siedzenia pasażera. AFS. BT/VC/USB. Rolety tył. BLIS :-D, składane lustra. (wszystko od zera - elektr. bieda wersja) zderzaki pakiet ST |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Chyba mam winowajcę, urwany mikroprzelacznik od otwierania.. Można zdjęcie środka jak on tam jest przymocowany?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Link do forumowicza od pilotow [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Lepszej foty niemam
Moje mody: PDC przód, tył. NX sd +CAM. Siedzenia-grzanie, wentylacja, pamięć i elektr. siedzenia pasażera. AFS. BT/VC/USB. Rolety tył. BLIS :-D, składane lustra. (wszystko od zera - elektr. bieda wersja) zderzaki pakiet ST Ostatnio edytowane przez hesiek ; 20-04-2020 o 22:21 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Udało się zrobić prowizorkę z pilota i dostać bagażnikiem. Wyjęty bezpiecznik od centralnego, ale drzwi ciągle zablokowane. Da się jakoś podwójne ryfloglowanie obejść bez pilota?
Bump: |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Udało się, podczas jazdy udało się odryglować. Nowy przełącznik dolutowany, w końcu pilot działa za pierwszym razem. Dzięki wszystkim za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|