![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-02-2018
Model: Transit III
Silnik: 2,5
Rocznik: 1989
|
Witam,
Proszę o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mój kamper Transit mk3 łapie bardzo szybko temperaturę. Po uruchomieniu jest ok, w trakcie jazdy także jest dobrze. Wzrost nastepuje w momemcie korka na drodze, temperatura szybko rośnie. Jak jade wskazówka stoi na literce N a w korku podskakuje pod czerwone pole. Co moze byc przyczyną? Od razu mówię płyn, termostat wymieniłem. Myslicie, ze wymiana chlodnicy moze pomóc? Moze jakieś czyszczenie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Prawdopodobnie masz uszkodzoną tzw. wiskozę, czyli sprzęgło lepkościowe wiatraka chłodnicy.
To tylko tak się wydaje się, że wiatrak obraca się tak jak koło pasowe, ale jest inaczej. Na zimnym silniku obraca się o wiele wolniej, można go zatrzymać (nie próbuj ręką!) a koło będzie się obracało, po nagrzaniu obraca się prawie tak jak koło pasowe i chłodzi chłodnicę zdecydowanie i mocno. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Także same wiatraki plastikowe są w kilku wykonaniach, wielkościach i ilości łopatek, silnik kampera ma ciężką pracę do wykonania w upał, można się pokusić o zamianę wiatraka na większy - ale to także większe zużycie paliwa.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 12-05-2020 o 18:53 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-02-2018
Model: Transit III
Silnik: 2,5
Rocznik: 1989
|
To w takim razie biorę się dziś za rozkładanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. podjade na zlom u mas zawsze stoi kilka transitow, moze uda sie coś wyciągnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a powiedz mi jeszcze tylko w jaki sposób i z czego mogę zalozyc większy wiatrak? I jak duza będzie różnica w spalaniu?
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli cię interesują rodzaje wiatraków - to tu są podane ich średnice [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 12-05-2020 o 18:55 |
||
|
|
|