![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1381 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-08-2015
Model: Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Zrob reset do ustawien fabrycznych i wgraj jeszcze raz.
|
|
|
|
|
|
#1382 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: EDGE Sport
Silnik: 2.0 BiTDCI
Rocznik: 2017
|
To kolego wykonałem na samym początku. Ponowna próba wgrania aktualizacji map kończy się na samym początku błędem, o którym pisałem w pierwszym poście.
|
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
2. APIM Diagnostics 3. IVSU versions Będzie lista zainstalowanych pakietów. Zrób foto i wrzuć - może ktoś pomoże |
|
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Otóż - dla map wersji systemu 3.2/3.3/3.4 widać jest pierwszy z wgranych plików mapy. Pierwszy z wszystkich dziewięciu i nic ponadto. Więc - jak to mówią - tą metodą to Kolega guzik się dowie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak to jest z poradami "doradzaczy" co to wiedzę zaczerpnęli z Internetu...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#1385 |
|
FCP member
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Ostatni akapit zupełnie nie na miejscu... Wcześniejszy tekst merytoryczny jak najbardziej, wyjaśnienie i owszem. Ale nie rozumiem tych uszczypliwości pod koniec? Czy po tym komuś ulżyło? Najwyraźniej tak...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Mój dotyczy organicznie nie tolerowanej przeze mnie manii "doradzania bez wiedzy". Tępię to od lat. Prosta zasada - "najpierw sprawdź, potem doradzaj". |
|
|
|
|
|
|
#1387 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Polecam jakiś urlop od internetu na kilka dni albo miesięcy. Może pomoże na wyładowanie zbędnych emocji. Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#1388 |
|
FCP member
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Mnie? Satysfakcję? Myślę, że dałoby mi ogromną satysfakcję gdybym zobaczył kiedyś post kolegi, w którym odnosi się do innych, z mniejszym zasobem wiedzy z szacunkiem. Owszem, tępić jak najbardziej, wręcz nazywałbym to „nakierowywać”, ale według mnie pokazywanie za każdym razem swoją wyższość nad innymi robi się zwyczajnie niesmaczne. Rozumiem wiek kolegi, jak i związane z tym pewne zachowania, darzę wielkim szacunkiem posiadaną przez kolegę wiedzę, rozumiem również frustrację kiedy n-ty raz ktoś pyta o to samo, ale czy można takie dyskusje przeprowadzić bez docinania? Według mnie tak. Pozdrawiam i przepraszam za offtop.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Ja mam w zwyczaju sprawy nazywać po imieniu: próba wpuszczenia kogoś "w maliny" - nawet z niewiedzy - nie jest próbą pomocy. Jest "wpuszczeniem, w maliny". To tego dochodzą jakieś zupełnie absurdalne "problemy z rachunkami"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ad rem - jakże zajmująca dyskusja z Kolegami "zdjęła focus" z problemu Kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Otóż co zostało wgrane bez bezpośredniego dostępu do systemu plików Sync3 można się dowiedzieć - pod pewnymi warunkami - jedynie za pomocą pakietu tworzącego plik XML ("plik dziennika" jak piszą jedni czy też "plik EHR" jak to nazywam ja...) - czyli GB5T-14G386-AC_1587495565000.TAR.GZ Nazwy wgranych pakietów zakodowane są w ciągach szesnastkowych - więc jeśli Kolega nie da rady odczytać to proszę podesłać ten plik XML - zobaczę "co weszło". Zastrzegam, iż ta metoda też może nic nie dać, bo użyty autoinstall.lst jest zupełnie "od czapy". Nie miał prawa zadziałać, MUSIAŁ narobić bałaganu - i pod tym względem "sprawdził się na 100%"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-08-2020 o 20:32 |
|
|
|
|
|
|
#1390 |
|
ford::beginner
Model: EDGE Sport
Silnik: 2.0 BiTDCI
Rocznik: 2017
|
Mam pytanie czy reformat załatwi sprawę? Z tego co czytałem po różnych forach (wiedza z internetu) głównie rosyjskie fora to rozumiem ze najpierw trzeba downgrade systemu zrobić z mojego 3.4 19274 bo ten nie pozwala zrobić reformatu a później wgrać nowy system w mojej wersji bo ta jest ostatnią publiczną wersja razem z mapami f9. To zaznaczam według mnie wyczyści partycje z plików które tam zalegają i ograniczając pamięć. Czy to dobra ścieżka?
Swoją drogą oczywiście mogę wygenerować plik dziennika bo to nie problem. Czy dobrze myślę, że w urządzeniu zalegają pliki nieudanej instalacji które zabierają częśc dostępnego na partycji miejsca Ostatnio edytowane przez pkomi ; 10-08-2020 o 21:23 |
|
|
|