![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-07-2017
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
U Mnie do dziś wibruje raz mocniej raz lżej raz wgl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przyzywczailem sie po dwoch latach walki i wywalania kasy w bloto.... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
U mnie było to samo łącznie z regeneracją magla, która problem rozwiązała pozornie. Po władowaniu kaski okazało się, że winne były opony i to zarówno letnie i zimowe. Zbieg okoliczności ?
Ostatecznie na takich oponach sprzedałem drania "zadowolonemu" kierowcy i do dzisiaj nie zgłasza mi jakiegokolwiek problemu. Może byłem za bardzo wyczulony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-07-2020
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2015
|
Dzisiaj jechałem po autostradzie, no i wkurza to trochę, ponad 100 a wibruje... W moich poprzednich 2 autach renault i Kia też z tym walczyłem bezskutecznie.
Maglownica bym wykluczył pomimo tego co piszą ludzie,, tzn pewnie pomaga doraźnie bo nowa maglownica lepiej tłumi drgania (?). Koła miałem zamieniane przód tył lewo prawo, 2 różne komplety opon, aktualnie mam dobre "drogie", wyważane kilka razy w różnych zakładach. O tyle o ile wibracje budy spowodowane oponami zniknęły, to to lekkie telepanie kierownica zostało bez zmian po tych zabiegach. Jedyne co mi przychodzi do głowy to półos, prawdopodbnie prawa długa. Co prawda nie zauważyłem żeby zmieniało się natężenie wibracji przy dodawaniu lub, odejmowanie gazu. Jeszcze rok temu na przeglądzie zaznaczone było że jeden łącznik, stabilizatora można by wymienić. Plus poprzedni właściciel wymienił 1 amortyzator z przodu z prawej strony....jeden... Więc moje podejrzenia padają raczej półos i może amortyzatory i łączniki. Nie wiem czy zbieżność mogła by takie coś powodować, troszkę ściąga w prawo ale poza tym jeździ się normalnie, zbieżność i tak zrobię ale nie sądzę że to by powodowało wibracje. Jeszcze ewentualnie dochodzą łożyska? Ale myślę że jakby powodowały wibracje to łożysko też by było dobrze słychać. Analizuje analizuje, żeby może dobrze strzelić za pierwszym razem, ale taka sztuka chyba nigdy się nie udaje. Chciałem olać temat, ale jednak za bardzo mnie to irytuje |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Sprawdzić tylne tuleje wahacza przedniego-proponuję
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
No to dodam to do listy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Potrafią potrafią
Nie na oko tylko łom w ręke |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|