![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-10-2008
Model: Mondeo MK III
Silnik: TDDI 90KM
Rocznik: 2001
|
![]()
już ci mówię. w piatek wymieniałem wkład od stacyjki to cio niektórzy tu wypisuja to tragedia. rozkręć to badziewie, są gdzieś opisy. osłone kolumny kierownicy, nie zdejmuj kierownicy,ja zdjąłem niepotrzebnie.
rozepnij akumulator i poczekaj 20 min( możesz niechcący później kostkę rozpiąć od poduchy i awaria), pilota od radia ściągasz tak że jest na zatrzask, wściskach i śrubokrętem od spodu ,ciągniesz i zeskakuje. pod tą manetką masz taki siwy plastik, jest na 3 zatrzaskach, zdejmujesz go i jest bolec. jednocześnie kręcisz tym bolcem, kluczykiem i wciskasz drutem lub cienkim śrubokretem w taką małą dziurkę( jest na stacyjce od przodu) musi ci przeskoczyć. jak coś trzeba to masz gg8430069 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-06-2008
|
![]()
Chwała ci koleżko za pomoc, doszedłem już że jest dziurka, aż mnie palec boli od wciskania tego drutu tam, wiem że żeby wyjąć wkład kluczyk musi być na pozycji 1, u mnie prawie już jest ale dalej nie idzie, ale o tym bolcu pod pilotem to nie wiedziałem zaraz obczaje. Dzięki wielkie jakby co to napiszę na gg.
Ps. Szkoda że nie ma pomógł lub coś takiego. Dzięki pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,0
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam, mam problem z zablokowanym kluczykiem w stacyjce, tyle ze w automacie. Stacyjka zachowuje się jak bym próbował wyciągnąć kluczyk w pozycji lewarka r,n,d. Samochodu z wciśniętym hamulcem na "P" przestał grzechotać. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Proszę o pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::beginner
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam mam pytanie odnośnie stacyjek oraz kluczy do mondeo mk3 mam problem ze stacyjka gdyż w momencie w którym gaszę samochód jest duży opór na kluczyku ostatnio przez 15 min próbowałem zgasić i wyjąc kluczyk. W jaki sposób mógłbym wymienić stacyjkę jednocześnie dokupując kluczyk centralny przystosować go do obecnych zamków w drzwiach itp abym nie musiał zmieniać wszystkich zamków i klamek w samochodach, można kupić nowa stacyjkę wraz z kluczykiem z czystym grotem i dorobić obie te rzeczy pod obecne zamki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
![]()
Nie musisz wymieniać stacyjki, trzeba to zdemontować i oddać do naprawy poprostu, sprawdź w google kto naprawia stacyjki w twojej okolicy i po sprawie
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
kluczyk , mondeo mk3 , stacyjka |
|
|