![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#701 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-11-2008
Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
|
Jak masz poliftową wiązkę kokpitu to będzie wtyczka nad schowkiem pasażera (pod airbagiem), jeśli przedliftowa to nie ma wtyczki na pewno bo w przedlifcie nie było Telestartu i W-Bus nie szedł nigdzie (wg schematu).
|
|
|
#702 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.2 tdci 275km/750NM
Rocznik: 2009
|
Czyli nie mam czego szukać bo mam wiązkę przedliftową. Ale do tc3 i tak w-bus jest potrzebny jeszcze tylko jakieś 12v i masa ale zasilanie w oryginale idzie chyba z Komory silnika do telestar tu.
|
|
|
|
|
|
#703 |
|
|
Tak, zasilanie do telestartu idzie ze skrzynki bezpieczników z komory silnika z bezpiecznika F32
|
|
|
#704 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Właśnie odkryłem ciekawą rzecz. Fabrycznie TC4 Advanced jest z wyjściem na antenę i zewnętrzną anteną a TC4 Entry... nie ma ani wyjścia ani anteny w komplecie przy czym w instrukcji instalacji jest niby wylistowana antena. Ma ktoś z Was pomysł o co w tym chodzi?
A kiedyś było takie Mondeo: Ford Mondeo MK4 2.0 Ecoboost 240KM Titanium S Panther Black 2012 Full Spec Ostatnio edytowane przez metmusic ; 01-12-2020 o 13:03 |
|
|
|
|
|
#705 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
TC4 Entry w miejscu złącza anteny ma zaślepkę-tak jest w oryginale.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#707 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Cześć,
mam problem z dołożonym manualnym Webasto przez mechanika. Jest teraz do 14 na urlopie i może będę potrafił sam rozwiązać tą sytuację zanim wróci. Wszystko działa pięknie, włączam przez moduł GSM, wentylatory uruchamia i wiucha... ale... Mondziak kiedy wyłączam silnik po jakimś czasie słyszę, że przestawia klapy do jakiejś pozycji "wyjściowej". Jak załącza się webasto i osiągnie temp to włącza dmuchawy, ale niestety nie zmienia ustawień klap i powietrze leci letnie z nawiewów na twarz. (zakładam, że zaciąga powietrze nie przez nagrzewnice) Kiedy (w trakcie pracy webasto) włączę zapłon i nacisnę np. nawiew na szybę i wyłączę zapłon to webasto ponownie się uruchamia i grzeje wysoką temperaturą na szybę. 1. Jak zablokować ustawianie klap do pozycji "wyjściowej" po zgaszeniu zapłonu? lub 2. Jak ustawić, aby po włączeniu webasto klapy ustawiały się tam gdzie chcę? Pozdrawiam serdecznie Mariusz |
|
|
|
|
|
#708 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Webasto rozumiem dokładane-uniwersalne ?
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#709 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Tak, zgadza się. Piec oryginalny webasto uniwersalny.
|
|
|
|
|
|
#710 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Miałem dokładnie ten sam problem w moim mk4,jak na początku zainstalowałem uniwersalne ogrzewanie.Mondeo po około 10 minutach zamyka wszystkie klapy nadmuchowe,po co ? Na to żaden serwis nie był w stanie mi odpowiedzieć,nie tylko ford tak robił bo np Volvo także.
Webasto wydało dwie instrukcje montażowe,pierwsza była taka co klap nie ruszała,druga była z jakąś modernizacją klap,ale u mnie po tej modernizacji od czasu do czasu miałem błąd związany z klapami,bo gdy mondeo próbowało zamknąć klapy nie miało z nimi łączności i wywalało błąd,który tak na dobrą sprawę na nic nie wpływał,ale był.
|
|
|
![]() |
|
|
|