Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-12-2020, 16:20   #551
_Przemek
ford::average

Imię: Przemek
Model: Fusion
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Aktualizacja sync2

Tak mam. Ale mam też:
IMG_20201205_012123.jpg
Jak widać brak navi app.
Po włożeniu karty błąd jak poniżej (tyle, że po polsku).
123240335_2787973641530787_2977932333431502597_n.jpg
Karta ok. Działa w innym aucie. Coś chyba muszę dograć jeszcze? Proszę o wskazanie kierunku działania.

Ostatnio edytowane przez _Przemek ; 05-12-2020 o 16:24
_Przemek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2020, 17:13   #552
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał _Przemek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak widać brak navi app.
wgraj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 05-12-2020, 22:50   #553
grzesiuj@onet.eu

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180 KM
Rocznik: 2016

no właśnie tam piszą że dają za fri a tu u nas
lkoleś ci kasą żuca
grzesiuj@onet.eu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2020, 23:10   #554
_Przemek

Thumbs up Odp: Aktualizacja sync2

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wgraj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dziękuję bardzo
Stary 27-12-2020, 19:59   #555
GENI
ford::beginner

Imię: eugeniusz
Model: ford Kuga
Silnik: 2.0 TDCI WDc11
Rocznik: 2011

witam : potwierdzam - Mondeo Mk 5 zawieszający sie Sync 2.
Na mim przykładzie - karta map, w oryginale, wymieniona około 11 miesięcy temu na Nasz klon . Przez 11 miesięcy wszystko OK . Po tym okresie Sync 2 zaczyna szaleć, blokować się, przegląd oprogramowania itp., . Miejscowi magicy i nie tylko miejscowi, zalecali mi wymianę ,zamianę połowy elektroniki w konsoli. łącznie z wymianą na Sync 3. Przełożyłem kartę SD w oryginale FORD, która była w aucie przy zakupie ...... i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wszystko wróciło do normy. Sync 2 pracuje czysto idealnie, fabrycznie .
Czyli klon karty z mapami uszkodzony. Obecnie szukam kolejnego klona F9.
Reasumując niejednokrotnie przyczyna jest w zasięgu reki . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdr.
GENI jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2020, 21:36   #556
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał GENI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Czyli klon karty z mapami uszkodzony. Obecnie szukam kolejnego klona F9.
Reasumując niejednokrotnie przyczyna jest w zasięgu reki . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdr.
Nie - przyczyna jest czysto "polska" "kupię byle co, może będzie działać... A jak nie będzie to zrobię szum na forum, może ktoś wpadnie na genialny pomysł"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skąd "doradzający wymianę" mieli wiedzieć, że Kolega "g..o" wkłada do Sync2 i cudów się spodziewaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-12-2020, 21:57   #557
_Przemek

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie - przyczyna jest czysto "polska" "kupię byle co, może będzie działać... A jak nie będzie to zrobię szum na forum, może ktoś wpadnie na genialny pomysł"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skąd "doradzający wymianę" mieli wiedzieć, że Kolega "g..o" wkłada do Sync2 i cudów się spodziewaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy jest możliwe żeby karta "powodowała problemy"? Znaczy jeśli o mnie to temat zamknięty. Musiałem dograć navi app jak kolega napisał.
Bo jakie byle co można wgrać na kartę żeby działała (bo rozumiem że na początku działała). W sensie co oprócz wymaganych plików. Spotkałem się w sumie z pozostałościami po androidzie na kartach typu katalog lost itp.
Stary 27-12-2020, 22:14   #558
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał _Przemek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Bo jakie byle co można wgrać na kartę żeby działała ..
Nie CO a NA JAKĄ KARTĘ. "Domorośli producenci klonów" używają najgorszego (czytaj najtańszego...) badziewia "podobnego do kart SD" bo "cena czyni cuda"...
Stary 27-12-2020, 22:17   #559
_Przemek

Thumbs up Odp: Aktualizacja sync2

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie CO a NA JAKĄ KARTĘ. "Domorośli producenci klonów" używają najgorszego (czytaj najtańszego...) badziewia "podobnego do kart SD" bo "cena czyni cuda"...
To zmienia postać rzeczy
Stary 28-12-2020, 09:48   #560
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Warunki pracy tak karty SD jak i USB w podłokietniku sa dosyć wymagające - dlatego po czasie, jak to bywa z półprzewodnikami, pamięć zaczyna "padać". Kupiłem do auta pamięć USB do przechowywania muzyki - USB Sony. Bo g-a wkładał nie będę, a na logikę Sync Sony powinien najlepiej chodzic z pamięcia Sony. I tyle teorii - pamięć cały czas się przegrzewała i wieszała (zwłaszcza w lecie). Wymieniłem na dwa razy mniejszego oraz tańszego Sandisk'a (za poradą jednej z osób z forum).Mimo że dwa razy mniejszy i teoretycznie gorzej powiniej reagowac na ciepło to jeszcze mi się nie zdarzyło aby cos było nie tak. Czasami to nie tylko kwestia oszczędności ale po prostu złego projektu, ktróry również przytrafia się renomowanym producentom.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 28-12-2020 o 09:50
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
fusion , nawigacja

Zasady postowania