![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 163km at@mt
Rocznik: 2011
|
Witajcie Panowie. Jak w temacie, mam w lampce przy lusterku wstecznym dwie czerwone diody. Problem jest taki, że przestały one działać. Podświetlały one okolice dźwigni zmiany biegów. Dostałem się do przewodów dochodzących do w.w. Lampki, lecz mam 3 przewody a wpięte były tylko dwa. Może ten jeden jest niepotrzebny akurat do tego? Ma ktoś jakieś przeżycia z tym związane? Nawet nie mogę nic na ten temat wygooglać. Wersja Galaxiaka to Titanum. Dorzucam fotki, na 2gim zdjęciu przewód który był niepodłączony. Może ma ktoś taką samą lampę i mógłby podejrzeć od spodu, zrobić zdjęcie?
Pozdrawiam Paweł |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
2zdjecie plus od zasilania nocnego podświetlenia,trzeba go śpiąc w lampkę
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
No tak ale gdzie? Nie mogę znaleźć pinu na płytce do tego przewodu. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dobra Panowie, już ogarnąłem. Brakuje mi jednego pina, prawdopodobnie przy demontażu nieudolnie go wygiąłem i się złamał. Podłączyłem lampkę do wygiętej blaszki, kawałek udało mi się wyrzeźbić. Słaba opcja ale narazie nie mam wyboru. Muszę poszukać zastępczej, jest ona sprzedawana jako do Fiesty mk7 lub b-maxa. Na mojej naklejka już nie istnieje z kodem. Po godzinach poszukiwań znalazłem. 8A6A-13K767-BB34X1. Stąd problem ze znalezieniem po wpisaniu w Google jako do Galaxy. Ew pod mondeo MK4 jedna sztuka na allegro mi się wyświetliła. Podrzucam zdjęcia dla potomnych na przyszłość jakby ktoś miał problemy. Oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
BTW. Nie ma ktoś z forum takowej do sprzedania? |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Cytat:
Podstawowy problem, to taki, że kolega nie opisał NAPRAWDĘ co się stało - co innego pisać "przestało działać" - a co innego "gmerałem przy lampce i po tym przestała działać" To taka uwaga na przyszłość - opisywać dokładnie problem 2) Lampki sa zamienne między modelami => może być od Mondeo czy Fiesty, dodatkowo mogą być z dużym lub małym przyciskiem pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 03-02-2021 o 19:33 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Nie napisałem - mój błąd. Ale grzebałem bo przestała działać parę dni temu ,ale dopiero dziś mogłem zajrzeć. Więc pewnie ten kabelek wypadł wcześniej a ja dzisiaj jakoś pierdołowato podeszłem do tematu. Nawet nie było problemu żeby go niechcąco wyłamać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|