![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
![]()
Koledzy szukam porady . Mam escape z 2017 r ma radar tylko zmieniłem zderzak i mam atrapę kratkowana tak jakby podzieloną na trzy przegrody nie ma żadnego kwadratu ani dziury na środku gdzie jest radar . Są tylko poprzeczne szczebelki i radar mi nie działa czy dobrze kumam że muszę powycinać szczebelki żeby radar miał prześwit ? dziękuję za podpowiedzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo mk5 + Escape 2017
Silnik: 2.0 TDCI + 2.0 EB
Rocznik: 2015 + 2017
|
![]()
Cześć. Niedawno kupiłem Escape 2017. Auto miało kiedyś zmieniany zderzak na taki nie przystosowany do radaru. Ktoś w nim jeden szczebelek wyciął. Nie mam pewności czy radar działał, bo jeszcze nie naprawiłem samochodu. Załączam fotkę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Nr katalogowy osłony - FINIS 2089596, cena brutto w ASO ok. 180zł. "O co chodzi" na załączonym zrzucie ekranu z eCata. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - KONIECZNIE TRZEBA TO KUPIĆ I ZAŁOŻYĆ, bo inaczej radar "długo nie pożyje"...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-02-2021 o 23:42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo mk5 + Escape 2017
Silnik: 2.0 TDCI + 2.0 EB
Rocznik: 2015 + 2017
|
![]()
Tedi_k widziałem atrapki z takim pustym miejscem, ale w mojej są ślady po piłowaniu. Ktoś zmieniał zderzak i widać musiał go dostosować do radaru. Ja zresztą zrobię tak samo. Nie wiedziałem że w ten otwór trzeba włożyć zaślepkę. Dzięki za podpowiedź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dziękuję bardzo koledzy pozdrawiam serdecznie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Moskit33 ; 28-02-2021 o 12:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: 22-09-2014
Model: Ford Fiesta
Silnik: Disel 1,4 TDCi
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam serdecznie
Po wymianie przedniego radaru w moim ford escape mk4 2020 nie działą opcja tempomatu, przyciski na kierownicy nie reagują, a po uruchomieniu silnika wyskakuje komunikat: Pre – colliion Assist niedostępny, Prosże o pomoc co musze zrobić wypoziomować ? skonfigurować ponownie w forscanie ? Za wszystkie rady będę bardzo Wdzienczny. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Rocznik: 2020
|
![]()
Dopisz, jaki był powód wymiany.
Przede wszystkim - sprawdzić w Forscanie, jakie są błędy (DTCS). Zapisać je do pliku, potem skasować, i sprawdzić, które pojawiają się ponownie. Z dużym prawdopodobieństwem będzie tam jakaś informacja co to przyczyny nie działania. Wszędzie, gdzie patrzę, jest informacja, że CCM należy wykalibrować. Tu jest wątek z załączonymi PDFami z poziomowaniem CCMa i informacją o kalibracji: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Do kalibracji będzie z tego, co widzę, potrzeba włączenia Forscana i jazda po prostej drodze z większą prędkością, więc poza doszukaniem jeszcze informacji na ten temat przydałaby się pewnie druga osoba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: 22-09-2014
Model: Ford Fiesta
Silnik: Disel 1,4 TDCi
Rocznik: 2002
|
![]()
powód wymiany był uszkodzenie, kokizja przednia, jak opcja forscana do kalibracji ?
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez dna28 ; 28-08-2024 o 11:23 |
|
![]() |
![]() |