Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-03-2021, 16:53   #111
Michapi
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 St-line
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Focus MK4 NOWY (ceny , rabaty, czas oczekiwania)

Cytat:
Napisał r2d2_dawid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój wyprodukowany 01.03.21 :-)
To zaskakująco dobra wiadomość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., w ostatnim czasie w tym wątku nic pozytywnego nie można było przeczytać. Uzbrajam się zatem w cierpliwość, skoro ostatnia informacja o zamknięciu się nie potwierdziła.

Michapi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2021, 18:53   #112
r2d2_dawid
ford::average

Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021

Ja już miałem wybrane inne auto i ofertę kredytową , przygotowaną gotówkę na wpłatę własną. Jeśli miałbym czekać jeszcze 2miesiące to zrezygnowałbym z Focusa.
Trochę szkoda bo jakoś "zżyłem się" już na tym forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wcześniej pytałem ile trwa przywiezienie auta do salonu z fabryki ? Uzyskałem info że do miesiąca więc w marcu powinienem mieć , zresztą tak mówi dealer (jeszcze im nie mówiłem że zrezygnuje).
Dostałem też taki załącznik:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jest tam coś takiego jak ETA (Estimated Time of Arrival) i sprzedawca twierdzi że to jest zawsze grubo zawyżone , miesiąc i lepiej , zobaczymy ... :-)

Ktoś z Was odbierał auto po terminie w umowie ? Chce aby w cenie dorzucili mi chociaż wymianę oleju po 1500km za free , da się utargować?
r2d2_dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2021, 19:02   #113
Michapi

Teoretycznie, jeżeli sprzedawca nie dotrzymał umowy, możesz ją rozwiązać albo spróbować się w jakiś sposób dogadać np. zaproponować w ramach ugody interesującą Cię wymianę oleju albo jakiś inny gratis który byś z tego tytułu oczekiwał.

Mój znajomy miał podobną sytuację (salon innej marki), sprzedał swoje auto, dostawa auta się opóźniła, w tym momencie został bez samochodu. W ramach rekompensaty dostał na czas oczekiwania na samochód demo cara (trwało to około tygodnia). O ile w fordzie na ten moment ta sytuacja wydaje się być abstrakcyjna (chyba musieliby mieć spory plac demo carów dla wszystkich oczekujących Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) to wydaje mi się, że wytargowanie jakiegoś bonusu z tytułu niedotrzymania terminu umowy jest jak najbardziej osiągalne.

W każdym razie spróbować nie zaszkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-03-2021, 22:33   #114
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

Cytat:
Napisał r2d2_dawid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja już miałem wybrane inne auto i ofertę kredytową , przygotowaną gotówkę na wpłatę własną. Jeśli miałbym czekać jeszcze 2miesiące to zrezygnowałbym z Focusa.
Trochę szkoda bo jakoś "zżyłem się" już na tym forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wcześniej pytałem ile trwa przywiezienie auta do salonu z fabryki ? Uzyskałem info że do miesiąca więc w marcu powinienem mieć , zresztą tak mówi dealer (jeszcze im nie mówiłem że zrezygnuje).
Dostałem też taki załącznik:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jest tam coś takiego jak ETA (Estimated Time of Arrival) i sprzedawca twierdzi że to jest zawsze grubo zawyżone , miesiąc i lepiej , zobaczymy ... :-)

Ktoś z Was odbierał auto po terminie w umowie ? Chce aby w cenie dorzucili mi chociaż wymianę oleju po 1500km za free , da się utargować?
jakie inne auto jeżeli można wiedzieć i dlaczego akurat to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2021, 06:08   #115
r2d2_dawid
ford::average

Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021

Volvo V60 D3 , używane z przebiegiem 22 000km u dealera znalazłem za 129 900zł.
Wiem że to zupełnie inne auta, w dodatku kombi , ja nie potrzebuje, ale zawsze mi się podobało i trochę się nakręciłem :-D
r2d2_dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-03-2021, 11:05   #116
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

no fajna bryka i już na wartości stracił a auto jednak level wyżej jak focus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2021, 14:20   #117
maestro92

Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020

Ktoś ma jakieś nowe wieści? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maestro92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2021, 16:11   #118
Michapi

Oprócz tego, że wczoraj był tam jakiś strajk >>> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to do mnie nic nowego, odkrywczego na ten moment nie dotarło.

Ostatnio edytowane przez Michapi ; 09-03-2021 o 16:14
Stary 15-03-2021, 11:28   #119
pazal

Imię: Paweł
Model: focus
Silnik: 1596
Rocznik: 2006

wg harmonogramu prac w Saarlouis z dnia 24.02, w marcu jest 13 dni produkcyjnych (19.03 i od 26.03 do 07.4 jest znów kurzarbeit,czyli przerwa). Potem cały kwiecień produkują
pazal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2021, 11:48   #120
maestro92

Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020

Właśnie dzwonił do mnie dealer. Produkcja mocno przyspieszyła (nie ma braków półprzewodników). Kolejne auta, które mieli zamówione docierają ekspresowo. Moje dostało już numer VIN i wyznaczono datę zakończenia produkcji na 08.04.2021. Wg. dealera w Polsce powinno być do końca kwietnia.

Biorąc pod uwagę, że zamówienie składałem pod koniec lutego to jest ekspresowo. Jednak dealer miał auto wrzucone do produkcji już wcześniej, po moim zamówieniu wprowadził zmiany i nadał mu priorytet.

Dodatkowo poinformował mnie, że jestem jednym z ostatnich, który załapał się na starą konfigurację. Od teraz ma być dopłata za takie pierdoły jak: ładowarka indykcyjna (700 zł), nakładki na progi st-line i malowane zaciski (1100 zł) i jeszcze kilka innych rzeczy (razem powstanie z tego pakiet wizualny).
maestro92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania