![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Ford.7zap.com
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-04-2021
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2002
|
Wielkie dzięki!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: jan
Model: focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
Witaj *bartolczyk* miałem parę lat temu ten sam problem ,przy spokojnej jeżdzie bez szarżowania focus chodził ,jak tylko dałem mu kopa to zaraz zapalała się sprężynka i auto
muliło i gasło , przy ponownym odpaleniu już można było spokojnie dojechać do domu . Diagnoza -Regeneracja pompy , rezygnacja z przelewu przez filtr ,bezpośrednio do baku i auto chodzi po dzisiejszy dzień . A sporo kilometrów zrobiłem . Jan |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Tyle że u mnie traci moc pod odjęciu gazu, przyspiesza bez problemu, równa jazda - ok ale jeśli mu gwałtownie odejmę gazu to jest pewne że zapalą się kontrolki, zamuli i zgaśnie.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1,8 B(125)
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Zainteresowałbym się w takim razie jak działa ten układ.
No bo zobacz: jak dajesz gazu i silnik wejdzie na 3 tysiące obrotów i nagle zdejmiesz nogę z gazu to - silnik nie potrzebuje paliwa - pompa nadal produkuje dużo paliwa Być może problem jest w jej sterowaniu z związku z tym? Tam jest jakiś elektrozawór sterujący wydatkiem - może tutaj jest problem? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::average
![]() Imię: jan
Model: focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Natomiast 3 końcówka filtra zaślepiona ,a przelew od wtrysków bezpośrednio do baku . jan Temat [Focus 1998-2004] 1,8 tdci odpala i gaśnie. z dnia 03-11-2016 godz. 13.42 Ostatnio edytowane przez cymjan ; 20-04-2021 o 07:38 Powód: dodanie informacji |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Witam odświeżam temat. Po dłuższej jeździe z tą awarią wygląda to mniej więcej tak:
- po krótkiej jeździe, ewentualnie odpalenie na przestawienie na parkingu, występuje problem z odpaleniem, długo kręci i nie raz trzeba pogazowac żeby zaskoczył - podczas jazdy nie mogę popuścić mu gazu, wtedy występuje problem pierwotnie tu opisany, auto gaśnie, jeżdżąc sposobem wrzucania na luz zamiast zdejmowania nogi z gazu problem nie występuje Podejrzewam że gdzieś się po prostu zapowietrza, parę razy zdarzyło mu się puścić białego bączka i jechać dalej. Dobrze interpretuję że to jakiś problem na przelewie paliwa? Dziś ponadto wystąpiła inna awaria, pękł przewód przelewowy wtrysku paliwa, może już wcześniej był nieszczelny? Mam pytanie czy jest możliwość wymienić taki przewód samodzielnie bez demontażu wtrysku? Nie wiem jak załączyć zdjęcie, pękł przewód w oplocie zaraz przy trójniku między wtryskami. Ewentualnie czy taka naprawa jest kosztowna? Nie mogę znaleźć takich elementów do kupienia. |
|
|
|