![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#641 | |
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
Jeśli tak twierdzisz to wytłumacz mi taki przykład, Ford S-Max posiadający oryginalną kamerę na jednym chińskim radiu jest tylko obraz po zamianie radia na droższy model pokazuje obraz linie i czujniki. Oczywiście jak zwykle będzie pokrętna odpowiedź z twojej strony. Co do jakości chińskich urządzeń i jakości w stosunku do oryginału nie będę się wypowiadać porostu pozostań w błędnym myśleniu lat 90-tych |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
![]()
Jakikolwiek chinol to TABLET a nie sprzęt klasy Automotive . Wystarczy rozebrać android radio i obejrzeć jego zmontowanie. Nieważne , tani czy drogi . To jest gadżet a nie sprzęt samochodowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Po to kamera fabryczna ma LIN (albo bezpośrednio z BCM albo z modułu kamery) by otrzymywać z PSCM informacje o kącie skrętu a z PDC informacje o działaniu tylnych czujników. Wszystkie linie na obraz (i te stałe i te skrętne) nakłada sama kamera. Także nakłada "kolorowe prostokąty" PDC - jeśli dana wersja kamery ma tę funkcję. A za to, że niektórzy nie potrafią prawidłowo konfigurować fabrycznego wyposażenia - to już nie do mnie pretensje...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
#644 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Drugie tak prostych czynności sync nie potrafi jak połączyć się bezprzewodowo z AA . W dzisiejszych czasach nie trzeba lamp ani piecio kilogramowego transformatora by coś grało, spójrz na swój telewizor i przypomnij sobie tv lat 80-tych. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
ford::advanced
![]() Imię: krzysztof
Model: FORD FOCUS mk3
Silnik: 1,5tdci 134Km 360Nm
Rocznik: 2017
|
![]()
A dlaczego w modyfikacji audio rozmawiamy o kamerze?to już nie umiemy otworzyć nowego tematu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
|
![]()
Sync jest prymitywny ale to co ma działać to działa , w przeciwieństwie do chińskich tabletów.Brak ustawień EQ i ulubionych w telefonach uważam za tragiczny crap w tym urządzeniu. Jeżeli już mówisz o bezprzewodowym AA to pokaż mi samochody sprzed 6-7 lat , które w swoich systemach pozwalały na wireless AA ? Zresztą AA w tym wydaniu to nieporozumienie. Łączysz się bezprzewodowo ze stacją multimedialna w aucie a telefon i tak podłączasz kablem do ładowarki , ponieważ w 1 h zeżre Ci baterie w nim.
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez sabaciontko ; 28-04-2021 o 19:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
|
![]()
Trochę kultury, nie wpycham się tylko odniosłem się do postu 636 jak byś czytał ze zrozumieniem a nie buchał ogniem że Ori jest the best to byś wiedział.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
|
![]()
Twoje pstryczki nic nie wnoszą . To nie jest wątek o android radio , zrozumiałeś ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2021
|
![]()
Na wstępie witam wszystkich, jestem posiadaczem Mondeo MK5 w wersji Titanium, czyli z Sony Premium Sound od 3 dni. Jak wiadomo audio nie zasługuje na nazwę premium, a z poprzedniego samochodu wyciągnąłem "graty" więc chciałbym to zamontować w nowym samochodzie. Moje graty to ośmiokanałowy wzmacniacz Match PP86DSP, subwoofer Match PP10E-Q i głośniki Helix E 62C.2.
W moim poprzednim samochodzie (Toyota Avensis) grało to świetnie, ale tam założenie tego było bardzo proste, sygnał wziąłem z kabli wychodzących na głośniki za radiem, a że kable były w kolorach takich jak przy głośnikach, nie potrzebowałem żadnego schematu. Za to nie mam pojęcia jak to zrobić w Fordzie, gdzie jest system rozbudowany ze wzmacniaczem. Robił ktoś takiego moda i skąd wziął sygnał do wzmacniacza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2020
Model: Focus ST MK3 USA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
![]() |
![]() |