![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#891 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Jak dobrze pamiętam to ten temat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W skrócie: wymiana BCMa na taki z obsługą. Jakieś przekaźniki, bezpieczniki, kabel oporowy i dziala. |
|
|
|
|
|
#892 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
mając czujnik zmierzchu i pokrętło auto zostaje tylko przełożenie bezpieczników, uzupełnienie przekaźnika i sprawdzenie dla spokoju obecności kabla oporowego
Temat na forum wyjaśnia to szczegółowo |
|
|
|
|
|
#893 |
|
|
[NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW , A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
Oraz prawdopodobnie wymiana BCMa. Temat przerabiałem w poprzednim aucie Ostatnio edytowane przez SRS ; 01-06-2021 o 19:21 |
|
|
|
|
|
#894 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Po co ma wymieniać GEM skoro już jest obsługa zmierzchu i auto w samochodzie? To nie jest dokładka od zera tylko zmiana konfiguracji. Mając ww. musi być miejsce na przekaźnik. Przerabiałem to w wielu autach. Po co cytujesz cały post pisząc bezpośrednio po nim? |
|
|
|
|
|
#895 | |
|
|
Cytat:
No cóż. Ciebie nie przegadam, więc może nie ma sensu żebym się produkował, ale spróbuję. W FF2 z czujnikiem zmierzchu i włącznikiem auto (pomijając bezpieczniki i przekaźniki) można mieć GEM, który NIE OBSŁUGUJE świateł dziennych - co za tym idzie w dzień czujnik zmierzchu wyłączy całość i nie zaświeci się nic. Żeby w dzień światła działały w trybie "dziennym" trzeba mieć odpowiedni GEM. |
|
|
|
|
|
|
#896 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
warto zapoznać się zamiast ślepo akceptować podczas logowania Czekam na poparcie śmiałej tezy o ułomnym GEM. Konkretny model. Tak się składa że mam w zapasach różne GEM i wiem gdzie nie ma obsługi czujnika zmierzchu. |
|
|
|
|
|
|
#897 | |
|
|
Cytat:
Gemy Cx: obsługa czujnika zmierzchu i auto wycieraczek, brak obsługi DRL Gemy Dx: obsługa DRL, BRAK obsługi czujnika zmierzchu i wycieraczek Gemy Fx: obsłyga czujniak zmierzchu i auto wycieraczek oraz DRL, Są jeszcze Ex ale te nie pamiętam co robiły. Dokładałem u siebie DRL (miałem fabrycznie czujnik deszczu i włącznik autoi GEM Cx), wymieniałem GEM na Fx. Ale pewnie mi się to przyśniło i wiesz lepiej. Z mojej strony koniec tematu. |
|
|
|
|
|
|
#898 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1,8 B(125)
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#899 |
|
|
Ok czyli nie mam racji z Dx. Pisał to tedik na sąsiednim forum widać nieaktualne.
Co do Cx na pewno nie obsługuje DRL. Taki miałem i musiałem wymienić. |
|
|
|
|
|
#900 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
poliftowy Cx na pewno ma puste piny pod przekaźnik
jest pierwszym GEM po podstawowym poliftowym muszę spojrzeć jak jest obsadzona wtyczka roof-1 |
|
|
|