![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2021
Model: Focus
Silnik: 1.8 Flexifuel
Rocznik: 2009
|
Stałem nieruchomo. Ręczny nie zaciągnięty, hamulec nie wciśnięty, silnik włączony.
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
|
Ups - nie, tylko w HEC :-) To to sprawiło, że jest problem?
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
|
No cóż, "jestę debilę" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Każdą inną funkcję sprawdzałem na kartach innych modułów, o tej zapomniałem.
Edytka - no i działa. "Ptaszek" w zakładce ABS był nie zaznaczony. Ostatnio edytowane przez SirGorg ; 24-08-2021 o 12:23 |
|
|
|
|
|
#234 |
|
![]() Imię: Tomasz
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam ponownie panowie. Ostatnio poradziłem sobie z zegarami w moim focusie po przestudiowaniu tematu ale.. Wczoraj podjechał do mnie znajomy w swoim focusem. Dokładnie taki sam jak mój 1.8TDCi z 2005r. Skombinował od kogoś zegary od Kugi MK1. Po podłączeniu zegrów od razu wyskakuje komunikat o błędzie : "fuel computer data error". Dla pewności rozebrałem je od razu, poprawiełm luty w gnieździe. Ale po podłączeniui dalej jest to samo. Jak narazie nie wgrywałem żadnego softu ani nic więcej nie grzebałem. Dziwi mnie też dodatkowo że po zmianie języka w zegarach i po wyjęciu kluczyka i ponownym włożeniu, język zmienia sie z powrotem na niemiecki. Podpowiecie mi co i jak z nimi zrobić. Wkładałem je też testowo do mojego focusa i u mnie też wyskakuje błąd pozioimu paliwa. Czy to jest wina softu czy coś z nimi nie tak?.
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
1.zła konfiguracja zegarów
2. język zawsze przywraca ten domyślny, czyli pewnie znów zła konfiguracja zegarów Trzeba ręcznie zaznaczyć wszystko co ważne, tak jak było w starych. |
|
|
|
|
|
#236 |
|
![]() Imię: Konrad
Model: Fokus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
hej,
przeczytałem cały wątek odnośnie zegarów. u mnie występuje przekłamanie odczytu temperatury . po prostu zaniża. stare zegary pokazują ok, wiec wykluczam termostat. na nowych wskazówka niestety nie staje na środku. mam wgrany najnowszy soft lecz bez rezultatu. |
|
|
|
|
|
#237 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Pokaż zdjęcie zegarów na wyłączonym zapłonie.
Nie ma reguły że będzie zawsze idealnie w pionie, z resztą to i tak nie jest prawdziwe wskazanie. |
|
|
|
|
|
#238 |
|
|
silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
|
Wersja Rom level 509 target Rom 403.
I pytanie za 100 punktów te silniki osiągają temperaturę pracy na poziomie 77 stopni? |
|
|
|
|
|
#240 |
|
FORD|AUTHORIZED