Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-02-2022, 12:20   #171
mskgs
ford::advanced

Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał _Semtex_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, zwyczajnie tłumaczycie oczywiste rzeczy. Zawsze przy takim zakupie, tak samo jak przy zakupie mieszkania, jachtu, antyków, sztuki i innych poważnych (nie)ruchomości, pyta się o ofertę, jakiś rabat, warunki, płatności itd.
Przecież to m. in. Ty sobie dopowiedziałeś, że ktoś się podnieca rabatem. Teraz próbujesz odwrócić kota ogonem, że piszemy o oczywistych rzeczach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie taka oczywista skoro zwykłą wymianę informacji o % rabatu rozumiecie jako "podniecanie się".

Cytat:
Napisał _Semtex_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rzecz w tym, że nie ma co się tym podniecać, że dostało się 10% rabatu na Focusa, bo dostanie to każdy kto o to zapyta, czyli 90% klientów.
Nie wiem w ilu salonach pytałeś o ofertę, ale ja to zrobiłem w lekko ~20 miejscach i rozpiętość upustu od ceny katalogowej wahała się od ZERO do prawie 17000 PLN, na jedną i tą samą konfigurację. Więc nie każdy z miejsca po zapytaniu dostanie te 10%, dlatego na takim forum może sobie wyczytać i zorientować się jakie są realne ceny transakcyjne.

Cytat:
Przy okazji prośba - nie pisz takich rzeczy, jeśli nie masz tych informacji zweryfikowanych. Jak widać na podstawie powyższego... stan faktyczny jest zgoła odmienny.
Nigdzie nie napisałem, że żadne egzemplarze się nie wyprodukowały. Informacje taką usłyszałem w salonie, ale na przyszłość pojadę do fabryki się upewnić.

Ostatnio edytowane przez mskgs ; 07-02-2022 o 12:24
mskgs jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 12:34   #172
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

Cytat:
Wracając do rzeczy istotnych... do dealerów na zachodzie EU docierają pierwsze sztuki po FL:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Obejrzałem te zdjęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.dawno nie widziałem takiego pażdzierza za takie pieniądze ,nowe Dacie przy tym to premium.
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 12:45   #173
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)

czym to auto się rózni, poza czarnym grillem i większym tabletem ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 12:51   #174
mskgs
ford::advanced

Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -

Ceną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mskgs jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 12:53   #175
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czym to auto się rózni, poza czarnym grillem i większym tabletem ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ceną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jestem ciekaw jak w dotyku bo na zdjęciu plastik na drzwiach wygląda jak w Berlingo pierwszej generacji. Ma-sa-kra.
Stary 07-02-2022, 12:59   #176
_Semtex_
ford::amateur

Model: KIA CEED GT
Silnik: 1.6 T-GDI 204 KM DCT
Rocznik: 2021

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obejrzałem te zdjęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.dawno nie widziałem takiego pażdzierza za takie pieniądze ,nowe Dacie przy tym to premium.
Znalazłem ciekawy egzemplarz. Dziwna konfiguracja, ale co tam...

Taka full opcja z wersji "cywilnych" - niedostępna w Polsce wersja ST-LINE Vignale ze słabszą benzyną - 125 KM/HP.
_Semtex_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 13:38   #177
AdoKrycha007

ale ja się serio pytam, poza ceną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
auto wygląda identycznie....
Stary 07-02-2022, 13:42   #178
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023

Inny grill, Sync 4, coś tam też przy światłach pomodzili, no i wywalili 2.0D i 1.5EB
kln1920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 13:43   #179
Tomasz76
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus Active X FL
Silnik: 1.0 hybrid mhev 155KM A7
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy cenie 291 900 to nawet nie 20% czyli standard, wybrańcem nie jesteś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cennik [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
po pierwsze, to nigdzie nie pisałem, że jestem jakimś wybrańcem, po drugie auto kosztuje więcej niż 291tys, bo możesz dobrać sobie dodatkowe opcję, po trzecie moim celem było tylko wytłumaczenie, że pomimo takiej samej ceny katalogowej utrzymującej się od prawie pół roku, różnice w rabatach pomiędzy salonami są ogromne i warto negocjować. I dotyczy to nie tylko Lexusa.
Tomasz76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2022, 13:48   #180
AdoKrycha007

Cytat:
Napisał kln1920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inny grill, Sync 4, coś tam też przy światłach pomodzili, no i wywalili 2.0D i 1.5EB
poza czarnym grillem i większym tabletem auto jest wizualnie identyczne.
śmiech na sali ten lift.
do tego silniki badziewne.
Odpowiedz

Zasady postowania