![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2841 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Cytat:
1) Podane dotychczas było jedynie zdjęcie KOMPLETU PRZYCISKÓW Z WIĄZKĄ. Wszyscy odnosili się w związku z tym do tego co widać na owym zdjęciu oraz do tego jakie jest auto w profilu. 2) Dostępne i wskazane powyżej informacje jednoznacznie pozwalają stwierdzić, że TO CO WIDAĆ NA ZDJĘCIU PASUJE DO AUTA Z PROFILU BEZ PROBLEMÓW (za wyjątkiem tego "urwanego kabelka" - ale to jest omówiony już "drobiazg"). 3) Jeśli się wie coś więcej ponad to co zostało powyżej napisane: - np. jest się wystawcą owej aukcji na przykład... - albo z "innych źródeł" ma się informację, iż zamawiający "zamierza przysłać klawisze bez wiązki" to po prostu TRZEBA TO JASNO I ZROZUMIALE NAPISAĆ.
|
|
|
|
|
#2842 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Czekamy aż kolega posiądzie dar jasnej i zrozumiałej komunikacji.
Zwlaszcza kiedy kolega skaża całe forum swoimi postami w stylu "wiem,ale nie powiem" Wszystkie dane wynikają z treści posta i są dostępne dla każdego średnioogranietego użytkownika internetu. Na zdjęciu widać opis M4 Lift, reszta jest dostępna w źródle zdjęcia. Ostatnio edytowane przez Antej ; 25-02-2022 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#2843 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
I co z tego, że jest napis "lift" na przyciskach? Od dawna wiadomo, że każde przyciski z OFF działają w "przedliftach", "międzylifach" i "polifach".
I skąd pewność, że autor ostatniego zapytania wstawiając zdjęcie nie traktuje go, jako poglądowego? Napisał przecież w pytaniu, że już przyciski ma. I z wiązką. |
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
"OFF" jest "uniwersalny" (w zakresie funkcjonowania, choć różni się długością kabelków klaksonu...) - "przed-/między-/poliftowy... Okazuje się, że można jednak tego nie wiedzieć... ZADZIWIAJACE!
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2846 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2011
|
Cześć wszystkim, również domontowałem tempomat do mojego polifta, Duratec 2.0 benz.'11
Tempomat działa prawidłowo, wyświetla również informacje na converse+ Nie działa mi natomiast pomimo aktywacji limiter. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem, całkowity brak reakcji na guzik limiter ON/OFF. W Forscan ustawione opcje - tempomat i z ASL (opcja limitera). Po aktywacji tempomatu i limitera nie pojawiają się żadne błędy DTC. Co ciekawe, w forscan jak robię test przycisków to działają wszystkie poza on/off tempomatu i limitera (on/off tempomatu jednak działa), tylko że w forscan mam je pod nazwą CC_ON i CC_OFF, może innej nazwy dla tych przycisków powinienem szukać? Brakuje mi pomysłów, coś doczytałem że benzyna w duratecu nie musi działać z limiterem, ale ludzie je montowali, ostatnio również że to może być efekt międzylifta, ale czy na pewno w tym roczniku? Ostatnio edytowane przez Gregorz ; 21-04-2022 o 08:29 |
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Parch ; 21-04-2022 o 08:45 |
|
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Dzięki za potwierdzenie, przynajmniej nie będę już za tym latał, ważne że tempomat działa. |
|
|
|
|
|
|
#2849 | ||
|