![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Ford Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Witam serdecznie,
Mam taki problem i potrzebuje porady od czego zacząć. Elektryka to wiem ale nie dzieje się to zawsze. Mianowicie zdarzyło mi się to dopiero 3 raz w ciągu 3 lat. Ford Mondeo mk5, sync 2. Coś się dzieje że radio chodzi dotyk chodzi, ale guziki się jakby wyłączają i jedynie sterowanie z kierownicy działa. Dodatkowo, gdy się to dzieje nie mogę używać otwierania szyb. Taka awaria może trwać parę min ale i kilka godzin. Zanim pojadę do elektryka, proszę bardziej obeznanych o opinię. Może to blachostka Pozdrawiam Damian |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
To raczej nie jest wina systemu Sync2. Sprawdź czy czasem szyby nie otwierają się tylko od strony pasażera, oraz czy możesz normalnie otworzyć klapę bagażnika jeśli masz elektryczną?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Witam
Klapa się otwiera, ale szyby z tyłu już nie. Idzie noc a ja mam właśnie okno otworzone. A auto pod chmurką, od pasażera się otwierają:o |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Trochę to pachnie topielcem...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
U mnie nie działał cały panel fizycznych przycisków pod ekranem radia, przycisk wyłączający funkcję start stop, szyby i składanie lusterka po prawej stronie, elektryczna klapa bagażnika oraz zamiast temperatury powietrza na zegarach pokazywały się tylko dwie kreski. Możliwe, więc, że to jeszcze jakaś inna usterka. Jeden raz gdy to mi się stało docisnąłem kostkę, która jest pod maską przy skrzynce z bezpiecznikami i wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy to był przypadek, czy może ta kostka jest przyczyną. Proponuje zrobić to samo, może pomoże.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
I to by dopiero teraz wychodziło? Z tego co wiem auto było jedynie bite w bok, tam gdzie to czasem nie działa. Mówię 3 razy w ciągu 3 lat
Bump: Cytat:
Właśnie mam to samo z tymi kreskami temp. Mógłby prosić o zdjęcie ten kostki? Sprawdzę to u siebie |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Chodzi o tą w czerwonym kółku.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Ta moja kostka donikąd nie idzie kable w niej są zawinięte teraz też klimą padła i nawiew
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
To spróbuj jeszcze z tą, którą zaznaczyłem na zielono. Jeśli też nie pomoże to podociskaj wszystkie widoczne kostki.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
U mnie ta na czerwono wygląda tak
https://zapodaj.net/45d23c98e106f.jpg.html Z tą drugą zaraz sprawdzę. Dziękuję za te wszystkie rady Bump: Niestety ja takowej nawet nie mam /: powciskalem wszystko i coś takiego wywaliło https://zapodaj.net/24a1e4b6e0848.jpg.html https://zapodaj.net/4c6bcbfeb6fc8.jpg.html |
|
|
|