![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Cześć,
zostawię informacje dla potomnych. Gdyż miałem dziwna, denerwująca przypadłość. Podczas pracy silnika i skrzyni w pozycji P lub N, pojawiało się ciut głośniejsze jednostajne stukanie, w momencie wrzucenia Drive i zwiększenia obciążenia silnika, dźwięk ustawał. Poszperałem, poczytałem, znalazłem kilka wątków związanych również z Fusionem i tym samym silnikiem. Problematyczne jest plastikowe mocowanie przewodów paliwowych, od strony grodzi. Jest tam zamontowany fabrycznie uchwyt, który wygląda jak wkręt, na który zaciska się plastikowy uchwyt trzymający przewody. Po dociśnięciu, problem ustępuje. Po dwóch dniach, problem powrócił, znów plastik wypiął się z mocowania. Docisnąłem i tymczasowo przyłapałem opaską zaciskową. Zamówiłem nowy plastik na podmianę i jak przyjdzie, to go zamontuje. To co odszukałem to znalazłem tu -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zostawiam temat dla potomnych. Może ktoś będzie miał podobny problem, a sam rozwiązania szukałem trochę czasu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|