![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2007
|
Witam, potrzebuję porady. Chcę przewieźć płytki podłogowe, razem ok. 900kg. Ładowność mojego Mondeo jest jednak znacznie mniejsza. Moje pytanie to czy ktoś z Was próbował takiego "przeładowania", oczywiście przy dobrym rozłożeniu towaru (trochę z przodu, trochę na fotelach z tyłu i reszta do bagażnika? Czy to będzie bezpieczne czy jednak zawieszenie ucierpi na tyle, że lepiej będzie pożyczyć coś przystosowanego do takiego przewozu? Z góry dziękuję za wszystkie opinie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
|
A nie sprzedaja tych plytek z dowozem ? Moze lepiej doplacic 100 czy 200 pln za dowoz niz przeladowac auto, jechac w niebezpieczny sposob (droga hamowania x 3), narazac sie na mandat (500 pln) i ewentualny remont zawieszenia lub sprzegla ?
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
W Krakowie, transport do 10km to dopłata 50zł, powyżej jest trochę drożej Wiele razy, było tak, że ktos chciał zaoszczędzić "grosze" i pakował się dużo większe wydatki niż oszczędności Mondeo to nie dostawczak, żeby ładowac w niego prawie tonę płytek Takie "patenty" to na filmach z Rosji i Indi pozdarwiam Arturek
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2007
|
Dzięki za zdroworozsądkowe opinie. Dobrze jest zapytać na forum przed wdrożeniem w życie takiego abstrakcyjnego pomysłu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety w przypadku tych płytek nie ma opcji dowozu, ale jak sobie to wszystko przemyślałem to bardziej opłaca mi się wypożyczyć jakiegoś dostawczaka niż ryzykować przeładowanie Mondeo wraz z ewentualnymi konsekwencjami. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
TrafiCar w opcji dostawczej, super sprawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pod Castoramą zawsze stoją, gdzie indziej też powoli można znaleźć
|
|
|
|