![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 EB @ 207KM/318Nm + LPG
Rocznik: 2015
|
poszukaj używki, powinno być taniej niż regeneracja. Ciężko znaleźć firmę która solidnie Ci zregeneruje...
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Imię: Magda
Model: Ford focus
Silnik: 1.8 flexifuel
Rocznik: 2009
|
Znalazłam firmę która bardzo dobrze robi, bardzo dobre opinie mają. Używka ale może dadzą zamiennik. Wole swoją oryginalną zrobić. Jak sądzisz?
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
Jak masz pewną firmę u siebie na miejscu to możesz swoją zregenerować, oczywiście z demontażem/montażem, wysyłkowo to nie wiem czy bym się odważył, bo potem w razie reklamacji będziesz musiała płacić ze swojej kieszeni za wyjęcie i włożenie magla.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::beginner
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2008
|
Nie zauważyłem wzmianki o kondycji opon w tym samochodzie.
Jeżeli kłopoty, zwłaszcza te ze ściąganiem auta na boki zaczęły się w marcu, to teoretycznie od tamtej pory były chyba zmieniane na letnie? Takie myszkowanie po drodze, złe prowadzenie, potrafią powodować stare rocznikowo opony. Na pozór wyglądają dobrze, bo mogą mieć zachowany wysoki bieżnik, ale są już twarde ze starości i możliwe że osnowa druciana jest już uszkodzona np przez wjazdy na krawężniki lub nawet przez dłuższy postój auta. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Najgorsze myszkowanie zanikło po wymianie zawieszenia tył i przód. Ale zostało głuche pukanie na nierównościach w przedzie, auto jest niestabilne na nierównościach, tak jakby trzęsło przodem, rozjeżdżało się, na drodze prostej przy prostej kierownicy ściąga w prawo w lewo, cały czas czuć drżenie na kierownicy, na zakrętach jakby mocniej odczuwalne jest chrobotanie w kierownicy.
Co do opon, opony w tamtym roku letnie zostały zakupione nowe na których super sie jeździło. Założyłam nowe koła zima (felga +opona) i również na nich się dobrze jeździło, po przeglądzie po wyszarpaniu auto się rozjechało totalnie. Zaczęły się problemy i na zimowych dziwnie sie zachowywało auto, a później po przełożeniu na letnie tez dziwnie. I po założeniu kół na letnie zostało zrobione zawieszenie przód i tył. Było lepiej chwilę, ale zostało te pukanie i gorzej sie prowadzi auto, jak opisałam wyżej. Letnie koła w tamtym roku były super, po przeleżenie w zime nie możliwe żeby cos nagle im sie stało. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
Zrób tą geometrię i pokaż nam wydruk.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
Byłam dzisiaj tam gdzie regenerują maglownice, całe auto mi sprawdzili. Jest bardzooo duży luz i puka w przekładni kierowniczej i trzeba regenerować i dadzą nową obudowę. Dodatkowo wypłuczą/wyczyszczą cały układ wspomagania bo ciężko chodzi kierownica.
A te ściąganie to może byc przyczyną tulei w przedzie bo źle pracują i wymienią na oryginalne. Na sam koniec zrobią geometrię. Termin wrzesień. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Cześć.
Wracam po długim czasie. Chciałabym porady od was. Mam zregenerowaną przekładnie kierowniczą, poprawa jest, zbieżność podobno ustawili ( papieru nie mam, bo nie zostało w pamięci) ... Ale dalej auto mi ściąga, jest jakieś stukanie, pukanie po lewej stronie przód... Co może być przyczyną ? Zawieszenie prawie całe wymienione , a dalej stuka , ściąga, na nierównościach niestabilny, przy 120km/h ściąga dość mocno. Może na kujawach jest ktoś kto zajmuje się fordami i by pomógł ? |
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
Na prawdę robisz już z tej całej sytuacji niezły kabaret, wróć jak będziesz mieć wydruk z geometrii, może w kolejnym zakładzie nie braknie tuszu w drukarce i Ci wydruk zrobią.
Wróć tam gdzie ostatnio byłaś i niech poprawią / diagnozują dalej, za coś te pieniądze biorą w końcu, już tyle wydałaś że taniej było by Ci jechać do Fulary, wynająć pokój na 3 dni w hotelu obok i by Ci chłop auto zrobił. Jak żaden zakład w Twojej okolicy nie daje sobie rady to może oddaj to padło na złom albo sprzedaj za cenę nowych części i niech się buja kto inny. |
|
|
|
![]() |
|
|
|