![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#151 |
|
ford::amateur
![]() Imię: zbyszek
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
ok dzięki
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
![]() Imię: Sławomir
Rocznik: 2017
|
Panowie witam.Jesli ma ktoś namiary na konkretny sklep lub kogoś zajmującego się częściami to prosiłbym o pomoc.Pacjent Edge 2017 USA.Potrzebne światła,zderzak,atrapa i coś na pewno jeszcze wyjdzie z plastików.Nie chciałbym składać od 15 osób tylko jednej a konkretnej. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
ford::beginner
![]() Imię: tomasz
Silnik: 3.5
Rocznik: 2018
|
Witam. Mam pytanko czy ktoś wymieniał łożysko na piastę tylnego koła z napędem AWD 3.5 benzyna, wersja amerykańska. Sprowadziłem go jako uszkodzony w tylny lewy błotnik i niestety koło też oberwało a co za tym idzie również łożysko. Podczas jazdy strasznie wyje i jestem zmuszony do wymiany. Chciałbym kupić nowe jednak wszędzie w ofercie są ale do przedniego koła albo do wersji Europejskiej czyli diesla. Nikt nie potrafi mi odpowiedzieć czy pasuje do benzyny, otrzymałem również odpowiedź że nie pasuje....proszę o pomoc jakie łożysko podejdzie i czy ma ktoś namiary na takie coś....Pozdrawiam i z góry dziękuję za jaką kolwiek podpowiedz
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
![]() Imię: zbyszek
Rocznik: 2020
|
Witam. Mam problem z Edkiem. Z tego co wyczytałem składany jest w Kanadzie. Zapewne wersja UE również. Mam dylemat mój edek jest 12.2020r Więc mam pytanie 1) sanki tylne od 2,0 DI EURPA będą pasowały do 2,0 USA Napęd na przednią oś. 2) chodzi o drzwi po zdjęciach widzę że w mojej wersji ( USA) są takie same jak w wersji vignale ( niektóre wersje) Jest tam taka dołożona srebrna listwa przy plastikach na dole drzwi. Ale czy przetłoczenia w blasze drzwi będą takie same w obu wersjach Dzięki z góry za pomoc
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: edge titanum
Silnik: 3.5
Rocznik: 2017
|
Kolego Tomaszu wersja 3.5 V6 ma takie same łożyska we wszystkich kołach (ja mam -17 roki tak jest) i pasuje jak pamiętam od Galaxy 4x4 , Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Masz tu etykietę z pudełka https://photos.app.goo.gl?HKA8sgVbDkgBoQdJ7 Bump: https://photos.app.goo.gl/HKA8sgVbDkgBoQdJ7 ten jest poprawny ... |
|
|
|
|
|
#156 |
|
![]() Imię: Wojciech
Model: Ford Edge
Silnik: 2,7 V6
Rocznik: 2019
|
Witam,
czy boczki bagażnika EU pasują do wersji amerykańskiej? Zauważyłem że mocowanie rolety jest troszkę w innym miejscu, oraz co wtedy z listwą progu bagażnika, która to jest trochę inna w wersji EU |
|
|
|
|
|
#157 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Ford EDGE
Silnik: 2.7
Rocznik: 2016
|
Witam, pytanie, może ktoś już to przechodził. Po lewej kolumna wyjęta z V6 2.7 po prawej wiem tylko, że z EDGA Mk2. Można tą po prawej włożyć do Sporta z 2.7? Różnią się tylko jedną literką..ale nie mam pojęcia co ona oznacza
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Jak dla mnie to mają całkiem inne oznaczenia, włożyć można, ale jaka charakterystyka będzie?
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Ford EDGE
Silnik: 2.7
Rocznik: 2016
|
Facet twierdzi, że ten BXB wyjęty z diesla, ale tzn, że do Europejczyków amortyzatory produkują w Stanach? Coś mi się tu nie zgadza, przecież Bilstein robi na Europę. Gdybym choć wiedział co te literki oznaczają..
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI