Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-02-2022, 10:36   #111
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: wymiana radia 6000cd kwadratowe na Sony

Cytat:
Napisał mcteusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ramka od owalnego radia 6000CD jest taka sama jak do owalnego Sony?
Tak.
Czeka Cię też wymiana kosza.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Antej ; 11-02-2022 o 11:21
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2022, 13:43   #112
mcteusz
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: Tourneo Custom
Silnik: 2.0 170HP
Rocznik: 2019

Dzięki.
I to jest kosz kompatybilny z radiem zarówno Sony jak i owalnym 6000CD?
mcteusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2022, 13:47   #113
Antej
FORD|AUTHORIZED

Sony, 6000CD od strony "montażowej" wyglądają tak samo, nie ma różnicy, do FX tez pasuje.

Niepotrzebnie panikujesz.

Robię co jakiś czas takie upgrade z 6000CD, włącznie z dokładaniem BT od podstaw, montażowo wyjąć jedno- włozyć drugie.
Stary 11-02-2022, 14:17   #114
mcteusz

Imię: Mateusz
Model: Tourneo Custom
Silnik: 2.0 170HP
Rocznik: 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , postanowiłem podzielić wymianę audio na etapy. Na razie mam w planie podmiankę kanciastego 6000 na Sony. Wolę dopytać o szczegóły i dokupić plastiki takie żeby pasowały.
W kolejnym etapie będę próbował kompletować mikrofon/wiązkę/moduł. I być może będę szukał pomocy w uruchomieniu ustrojstwa. Dobrze kojarzę że jesteś z kuj.pom.?
mcteusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2022, 14:28   #115
Antej
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał mcteusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobrze kojarzę że jesteś z kuj.pom.?
tak mam wpisane w profilu
Cytat:
podzielić wymianę audio na etapy
jedynie kwestia finansowa powstrzymywałaby mnie przed jednorazową robotą

Tak to jak się już ktoś zdecyduje na zdjęcie ramki, to biorę wszystko co potrzeba i montuję.

Przemyśl czy nie wstawić prostokątnego FXa, finalnie będzie podobnie cenowo.

Ramka
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Antej ; 11-02-2022 o 19:02
Stary 13-02-2022, 17:30   #116
marcus93

Imię: Marek
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI - 140 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana oryginalngo radia na stację multimedialną

Dzień dobry, drodzy forumowicze mam problem z prawidłowym działaniem stacji Isudar T68 z Android 10, 2GB Ramu i 32 GB pamięci zakupione naportalu Aliexpress przeznaczone do Forda S-max a i o dziwo chyba nie do końca z tym przeznaczeniem im wyszło, bo radio działa tylko na włączonym silniku, gdy zgaszę auto to radio po chwili się wyłącza, podłączyłem wszystko wg instrukcji i myślałem że będzie ok a tu klops, problem jest także z Canbusem bo nie działają przyciski z sterowania kierownicy, robiłem ich adaptację ale niestety żaden się nie przypisuje, może ktoś z was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać.

Bump:
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20220213_150540.jpg (93.6 KB, 46 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 20220213_153112.jpg (94.4 KB, 48 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Screenshot_20220213-173858_AliExpress.jpg (85.7 KB, 35 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez marcus93 ; 13-02-2022 o 17:40
marcus93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2022, 11:23   #117
Gruzin
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana oryginalngo radia na stację multimedialną

Cytat:
Napisał ragoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,

Chciałbym wymienić oryginalne radio na jakieś nowe oparte na androidzie.
Teraz mam takie jak na zdjęciu[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].

Czy znajdę jakieś rozwiązanie typu PLUG IN, tak żeby tylko podmienić całe urządzenie z ramką, czy będę musiał kombinować? Przejrzałem całe aliexpress i nie znalazłem nic co by pasowało. Głównie ze względu na panel sterowania klimatyzacją. Moim zdaniem będę musiał kupić nową ramkę z radiem + nowy panel sterowania do klimy. Czy to zadziała? Wolałbym uniknąć takich kombinacji.
udało sie kolego zmienić radioi? mam ten sam problem , chciałbym takie radio zamienić na android z trzech powodów:
1)chcę mieć nawigację i kamerę cofania
2)brakuje mi dużego poketła a jest nie do kupienia , nikt go nie ma na sprzedaż
3)przyciski nie sa powycierane ale jakby lakier sie odklejał od przycisków- to strzasznie szpeci a jak wyżej jest nie do kupienia albo ceny z kosmosu.
Tak więc czy da sie zamontowac coś w miejsce NX,a? przegrzebałem forum i nic nie znalazłem, a chciałbym też , żeby grafika na convers+ została tzn wizualizacja czujników parkowania, wizualizacja włączonych świateł, wizualizacja ciśnienia w oponach)
Prosze o pomoco , może ktoś przeprowadzał taki zabieg
Gruzin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2022, 18:10   #118
Nowak1118

Model: S-Max
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie Radio android Ford S-Max

Witam serdecznie,
Potrzebuje zamontować kamerę cofania w swoimi S-Maxie i tutaj pojawia się problem, a mianowicie obecnie posiadam zwykłe radio Sony 6000cd i potrzebuje założyć coś z ekranem. Na oku mam te dwa modele:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ewentualnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - tylko nie wiem czy będzie tu dostępny język polski
Czy ktoś może użytkuje i może coś o nich napisać. Czy jest to może wyrzucenie pieniędzy w błoto, czy jednak warto kupić? Nie mam convers plus, zależy mi aby działały przyciski na kierownicy.
Dziękuję za pomoc

Ostatnio edytowane przez Nowak1118 ; 13-09-2022 o 19:31
Nowak1118 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2023, 14:25   #119
Dax89

Imię: Dawid
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Android auto w wersji z CD

Witam.

Zakupiłem niedawno S-Max 2.0 163KM z 2013 roku.

Mam tam fabrycznie takie radio jak w załączniku.
Problem z tym, że:
- Mikrofon słabo działa (czytałem o tym na forum i wiem, że mikrofony są słabej jakości)
- Po bluetooth mam tylko rozmowy, a nie przesyła multimediów (np. muzyki z youtube)

Wymyśliłem sobie, że oba te problemy rozwiąże radio z androidem jednak od kilku dni szukam i niestety polskie firmy twierdzą, że nie mają takiej jednostki na stanie/w ofercie.

Może ktoś przerabiał z Was taki problem i coś doradzi?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg WhatsApp Image 2023-04-24 at 11.17.21.jpg (10.4 KB, 60 wyświetleń)
Dax89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2023, 11:12   #120
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Android auto w wersji z CD

Cytat:
Napisał Dax89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mikrofon słabo działa (czytałem o tym na forum i wiem, że mikrofony są słabej jakości)
Jeśli masz faktycznie zamontowane radio, które wkleiłeś w załączniku i jest to jednostka, która została zainstalowała w fabryce, to mikrofin nie ma prawa działać słabo. Jeśli działa słabo, to albo:
1. Mikrofon jest uszkodzony, albo
2. Radio nie jest radiem fabrycznie zamontowanym i ktoś, kto wstawił to radio zamiast innego, pokpił sprawę.
Cytat:
Napisał Dax89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po bluetooth mam tylko rozmowy, a nie przesyła multimediów (np. muzyki z youtube)
j.w. tylko dotyczy modułu BT
Cytat:
niestety polskie firmy twierdzą, że nie mają takiej jednostki na stanie/w ofercie.
Chińskie "firmy" mają.

Ostatnio edytowane przez Parch ; 25-04-2023 o 11:33
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
parktronic , radio

Zasady postowania