![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
który jest jakby konkurencją dla Apple? pozdrawiam pankrakus
![]() |
![]() |
#12 |
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
![]()
A Android konkurencja nie jest?. W kazdym razie Sync generalnie nardzo dobrze dziala z Apple CarPlay. Jedyne co to nie wyswietla wskazowek nawigacji na IPC (miedzy obrotomierzem a predkosciomierzem). Na ekranie glownym wszystko dziala jak ma.
Focus 1.6 2000 | Focus MK2 1.8tdci 2007 | Mondeo MK4 Kombi FL 2.0tdci 2010 | Mondeo MK5 Kombi FL 2.0 EcoBlue Vignale 2020 Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 13-05-2023 o 22:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
|
![]()
Nie podłączałem telefonu na androidzie, bo nie mam takowego a robienie testów na pożyczonym niewiele mi da, skoro i tak nie posiadam takowego. Denerwują mnie za to jeszcze inne tematy, pierwszy to rozłącznie się synca podpiętego do wifi z telefonu, tzn po jakimś czasie 10 może 20 minut rozłącza się sync i na dodatek nie widzi już wifi z telefonu. Muszę wyłączyć i na nowo włączyć wifi w telefonie i wtedy sync załapie i chwile podziała i znów rozłącza. To nie sprawa telefonu bo na innym też tak się dzieje. Wprawdzie sprawdzałem tylko na iphonach, ale inne urządzenia "domowe" nie gubią tego wifi. Druga sprawa to kiepskie mapy jeśli miałbym z nich korzystać. Wygoda może i jest bo nie trzeba podłączać telefonu, ale...aktualność map to dramat. Mam F10, bo takie serwer mi udostępnił jako ostatnie a stare są aż przykro. Na dodatek za trafica ford każe sobie płacić...a ja pytam za co? Za ten skansen? Nie wiem czy abonament za trafica, którego nie płacę ma jakiś wpływ na aktualizacje, ale już dawno jest i nowsza wersja synca i nowsze mapy a ja wg serwera mam aktualne to co mam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
![]() Cytat:
Masz na mysli podlaczenie do WiFi Access Pointa v MDO? Bo IMO ten AP to tylko do dostepu do internetu, a nie do Synca. Tel. Sie podlacza albo przez BlueTooth albo CarPlay (standardowo w MK5 kabel, albo BT+Wifi przez specjalne pudelko - ja uzywam carlinkit 4.0) Co do map: Built-in mapy zawsze beda nieaktualne. Chyba ze auta zaczna je aktualizowac codziennie (moze juz niektore firmy tak robia - nie wiem). Dlatego od 8 lat uzywam Waze. Mapy sa tak aktualne jak community uaktualnia, a jak nie jest to kazdy uzytkownik moze dodac nowa droge czy zmiane. Oczywiscie sytuacja na drodze tez aktualizowana w (prawie) czasie rzeczywistym. Choc mam wrazenie ze w Polsce jest mniej popularna niz w np. w Czechach.
Focus 1.6 2000 | Focus MK2 1.8tdci 2007 | Mondeo MK4 Kombi FL 2.0tdci 2010 | Mondeo MK5 Kombi FL 2.0 EcoBlue Vignale 2020 Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 15-05-2023 o 10:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
![]()
No F10 mapa to faktycznie może być starawa, skoro teraz weszła F12. Ta F11 nie była dramatyczna. Bywały miejsca gdzie pokazywała już trasy w budowie, obok wytyczonej starą drogą.
![]() |
#16 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Aha.. to juz inna rzecz. Nie mam doswiadczenia. Podlaczalem wprawdzie auto na domowe WiFi ale tylko na krotka chwile i nie moge potwierdzic czy zaprzeczyc jakosci tego polaczenia.
Ale szczerze mowiac to moze nawet dobrze ze ci sie nie udalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mnie ta aktualizacja się sciagala na PC pare godzin. Aktualizacja map pokazuje 8-9 godz i jeszcze nigdy sie nie sciagnela cala. Pewnie bys nie chcial na tak dlugo zostawiac uruchomionego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktos z forum pisal ze nie ma z tym problemu. Moze w CZ mamy problem z routingiem na serwery Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#18 |
|
![]()
Podłączenie do telefonu jako routera za każdym razem się udaje, ale po chwili zrywa połączenie i już nie odnajduje telefonu jako router. Poza pierwszym razem aktualizowałem zawsze z pena, bo po wifi to trwa lata. Niestety już od dawna, ford dla mojego auta nie przewiduje apdejtów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Podłączyłem dziś telefon Huawei mate 20 pro, czyli jeszcze z androidem i wskazówki nawigacyjne na zegarach saGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zatem android bardziej lubi się z fordemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
![]() |
![]() |