![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Krystyn
Model: smax
Silnik: 2,0L, 163km chip
Rocznik: 2007
|
Super tutorial!!!!!!!! BRAWO!!!!!
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krystian
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
U mnie jest podobna sytuacja kupilem auto 2 miesiace temu i tylko raz udalo mi sie uruchomic tempomat. Teraz naciskam milion razy i czasem zalaczy sie tylko do standby a jak daje + to odrazu sie wylacza a po kolejnym odpaleniu silnika znowu problem zeby wogole zalaczyl sie tempomat
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Świetny poradnik !
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
![]() Imię: Krystian
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-07-2012
Model: Mondeo MkIV
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Mam te same objawy... I teraz pytanie, czy problem jest w tych przyciskach na kierownicy czy trzeba kopać głębiej, jak pokazane w tutorialu? |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Próbuj z jednym, potem "jeździć, obserwować" |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2009
|
Bardzo dziękuję za pomoc oczywiście poradziłem sobie z naprawa według instrukcji. Chciałbym dodać że u mnie był błąd U0405 nieprawidłowe dane odebrane z modułu kontroli prędkości. Po naprawie czyli przelutowaniu prawie wszystkich pól (dodałem topnika w żelu) błąd zniknął.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Witam, u mnie przelutowanie przywróciło limiter prędkości. Niestety jak chce włączyć tempomat po naciśnięciu mam komunikat standby i po naciśnięciu + zmienia się na tempomat aktywny ale niestety prędkości nie utrzymuje ☹️. Ostatnio jak skanowałem forscanem nie było błędów związanych z tempomatem. Co może jeszcze być przyczyną? Macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Dużo bardziej prawdopodobne, że zainstalowana jest skrzynia manualna przedliftowa... Jeśli to manual - to do weryfikacji wystrczy podać VIN i wszystko będzie jasne...
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Dzięki za odpowiedź. Co do skrzyni to wg. Vin powinna i jest manualna (MM06) o ile dobrze pamiętam. Co do tempomatu to przyglądałem się jeszcze raz wypożyczanie zakodowane w Vin i o ile tempomat jest na wyposażeniu to limiter jest jako brak wyposażenia. I czy może być tak że ktoś wymienił kierownicę z przyciskami od tempomatu i limitera i teraz na pinach tempomatu działa limiter? Ostatnio edytowane przez Speedo ; 06-08-2025 o 11:51 |
|
|
|