![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1051 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Jest kilka osób które robi takie rzeczy na swoich częściach lub częściach klienta np ja.
Niestety na tym forum jest coś takiego jak regulamin pisany pod konkretne osoby. Jeden z punktów mówi ,że nie można ogłaszać swoich usług w normalnych tematach, wiele razy moje posty były przez to usuwane, kilka razy dostałem też różnego rodzaju kary. Kolejny punkt tego regulaminu mówi że jesli admin wyrazi zgodę możesz mieć w sygnaturze reklamę swojej działalności. Efekt jest taki że część osób nie może reklamować się wogole a część ma reklamę w opisie każdego swojego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Resztę dopowiedz sobie sam. Czysto teoretycznie reklamy usług mają być w dziale usług, moja reklama zginęła z tego działu bardzo szybko, dzis nie ma tam chyba żadnego tematu bo są skrupulatnie usuwane zgodnie z regulaminem z braku aktywności. Takie dziwne zasady tego forum. |
|
|
|
|
|
#1052 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
By nieco uspokoić atmosferę poszukałem i wygrzebałem u siebie taki zestaw na tył (wygląda na HB):
czujniki - AM5T-15K859-AAW 4 szt. koszyki - BM5T-15K872-ABW 2 szt. koszyki - BM5T-15K870-AAW 2 szt. moduł - BM5T-15K866-Ax (ja mam konkretnie AL), oczywiście , gdy ma być przód+tył powinien być BM5T-15K866-Bx wiązka ... i tu Ci nie pomogę ponieważ masz BLIS, a wiązka, którą posiadam go nie posiada, za to posiada antenę systemu bezkluczykowego jak sądzę. Zawsze można poskładać z dwóch wiązek jedną jeśli twoja nie posiada zaślepionych złącz czujników. By nie robić reklamy na priv dam Ci namiar na miejsce, które masz pod ręką, gdzie takie rzeczy się pojawiają i gdzie można popytać kto to bierze. Z rozmowy zrozumiałem, że kupuje tam ktoś, kto bawi się w takie rzeczy i jest z Krakowa lub okolic. Ostatnio był tam dostępny i przód i tył, a o kratkę zderzaka przód także możesz dopytać. Włącznik przodu także powinien się znaleźć bez problemu. Zrobiłeś może przegląd wiązek? |
|
|
|
|
|
#1053 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Można kupić samą wiązkę pod PDC i resztę potrzebnych rzeczy wziąć ze swojej wiązki i ulepić z tego jedną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest spora różnica w cenie, bo Z PAMIĘCI mówiąc półtorej roku temu za samą wiązkę zderzaka 6x PDC tył zapłaciłem około 200zł w ASO, za PDC + BLIS + Keyless cena była coś koło 350 zł
Ostatnio edytowane przez kln1920 ; 27-06-2023 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#1054 |
|
|
Kupno nowych części mija się z celem. Jeśli kupisz nową wiązkę to kupisz tez czujniki i koszyki na sztuki a to opłacalne nie jest. Szybka kalkulacja przedniego PDC : wiązka 250 + 4 x 80zl pdc + 2 x 150pdc + 200 koszyki + lakiernik = ok 1300zl. Jeśli kupować to cały zestaw, czasem bardziej opłaca się kupić cały zderzak niż wszystko oddzielnie i dodatkowo lakierować to w kolor. Aktualnie montuje przednie PDC w lifcie i kompletny zderzak pod 6pdc i halogeny w kolorze nadwozia udało się trafić za 1000zl.
|
|
|
|
|
|
#1055 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-04-2019
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 DURATORQ TDCI DPF 140KM
Rocznik: 2011
|
Dziękuję.
Trochę udało mi się podglądnąć ale chyba nic tam nie ma, co byłoby potrzebne pod PDC. Wczołgałem się pod zderzak i zrobiłem parę fotek. Z tego co widzę, są tam chyba czujniki BLIS po obu stronach i spięte są wiązką BV6T-15K868-AGA. I tutaj myślałem, że ma to coś wspólnego z PDC, bo po wpisaniu tego numeru w wyszukiwarce zwracało mi wyniki o PDC. Ale chyba nie ma z tym nic wspólnego. Co prawda wygląda podobnie ale nie ma tam gniazd pod czukniki. Wrzucam zdjęcia do wglądu, gdyby ktoś chciał spojrzeć. Jest tam też coś opisane jako 8M5T-15K603-LA ale wyszukałem i jest to chyba antena do keyless'a (znajduje się za tylnym fotelem). |
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1057 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-04-2019
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 DURATORQ TDCI DPF 140KM
Rocznik: 2011
|
Czy BLIS i czujniki cofania połączone są tą samą wiązką (ewentualnie jakąś bardziej rozbudowaną jej wersją)? Czy jeśli jest BLIS i PDC to pod zderzakiem idą dwie osobne wiązki?
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
|
Wiązka zderzaka jest jedna
|
|
|
|
|
|
#1059 |
|
|
Według producentów czujników parkowania nie można ponownie lakierowac. Miałem już kilka przypadków ,w których na czujniku było tyle lakieru , że czujnik nie widział żadnej przeszkody więc trzeba to robić z wyczuciem.
|
|
|
|
|
|
#1060 |
|
|
Ja przejechałem papierem wodnym, na to warstwa koloru i warstwa klaru z utwardzaczem i działa poprawnie. Ale oczywiście, lakieru nie można kłaść "od serca" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|