![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Fusion
Silnik: 2.5
Rocznik: 2014
|
Witam, wiem że temat stary ale czy ktoś miał ten sam problem w silniku 2.5.?
U mnie nie ma objawów ale świeci się check. Proszę o pomoc bo chciałbym uniknąć objawów jak u kolegów. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Hubert
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Koledzy wczoraj (nie było to po tankowaniu) zapalił mi się check. (Ford Fusion 2016 2.0 EB USA)
W ABSCAR zdiagnozowali kod błędu P1450 "Brak możliwości odprowadzenia podciśnienia zbiornika paliwa" I powiedzieli, że do wymiany zawór/czujnik który znajduje się na przewodach paliwowych cena z montażem 600PLN lub650 nie pamiętam dokładnie. Ponoć to częsta awaria w samochodach z USA. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ile kosztuje taki czujnik i czy jest on tak drogi czy to koszty robocizny w ABSCAR jest wysoki ? Ciężko to wymienić ? Ktoś z Warszawy z Forum ogarnia ten temat ? Ktoś z forum tutaj podał link to części [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i z tego co widzę jest to cały układ tj. przewody + zawór. Zastanawiam się czy w ABSCAR wymienią mi całość tj. jak na powyższym linku czy tylko sam czujnik ? Czy to może być powodowane przez jakąś nieszczelność ? Czy po prostu jest podciśnienie i czujnik stanął i nie wyrównuje ciśnienia, które generuje pompa paliwa gdy pobiera paliwo i wtedy wywala check ? Dobrze rozumuję ? Tu koleś pokazuje jak sprawdzić uszkodzony czujnik [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zastanawiam się czy nie chcą mnie zrobić w konia i naciągnąć na kasę. I po wymianie czujnika okaże się, że błąd powróci. Ktoś z Forum ogarnąłby mi ten temat (Warszawa najlepiej Białołeka lub Targówek ? ) Generlanie samochód działa bez problemu odpala przyśpiesza itp. Gdyby nie kontrolka check którą już skasowali nie wiedziałbym że coś takiego jest. |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Może by tak Kolega zechciał te (jedyne) 5 stron przeczytać sobie???
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Uszczelniałeś to jakoś ? |
||
|
|
|
|
|
#75 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
Skoro nie jesteś mechanikiem i nie chce ci się czytać to zapłać te 600, 650 zł i nie zaśmiecaj tematu
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
Ma ktoś z forum do sprzedania zawór par paliwa do fusion 2.0 EB 2016r.??
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Tourneo Connect
Rocznik: 2023
|
Witam. Czy ktoś z kolegów mógłby mi podpowiedzieć jaka powinna być rezystancja tego elektrozaworu bo u mnie na mierniku wychodzi od 12 nawet do 150 omów. Nie wiem czy zawór walnięty czy nie. Dodam że obroty delikatnie wariują czasem i silnikiem troszkę trzęsie. Mam Transita Connecta 2.5 (USA). Inne tematy wykluczone i zatrzymałem się na tym zaworku.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Escape
Rocznik: 2013
|
Hej, mam błąd błąd P0446 w Fordzie Escape 2018r. Mam dwa takie samochody więc mogłem pozamieniać z jednego do drugiego czujnik z pod maski, czujnik z tyłu samochodu przy filtrze węglowym, oraz ten elektrozawór na filtrze węglowej. Błąd nadal jest. Odłączając wtyczkę przy filtrze węglowym w samochodzie bez błędu ukazuje się ten sam co w samochodzie diagnozowanym błąd P0446. Zastanawiam czy kupić filtr węglowy ale nie mam pewności czy na pewno on jest wadliwy.
W chu...roboty by go wyjąć bo napęd 4x4. Macie może jakieś pomysły? Ewentualnie możecie polecić jakiś dobry warsztat w okolicach Warszawy lub osobę która zdiagnozowałaby tą usterkę i usunęła przyczynę? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez defektpl ; 02-07-2023 o 22:12 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Czujnik sprawdzasz komputerem. Jedna osoba dmucha sprężarką przez korek wlewu druga obserwuje wskazania.
Następnie sprawdzasz czy rurki pod autem nie są uszkodzone od np wideł. Na koniec zawór. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Escape
Rocznik: 2013
|
Jest ktoś z Warszawy lub okolic kto wyprogramuje EVAP z Escape 2018 tak by błąd P0446 się nie pokazywał i check zniknął ?
Wszystko sprawdzone i nie mogę się pozbyć tego błędu w standardowy sposób. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez defektpl ; 05-08-2023 o 23:18 |
|
|
|
![]() |
|
|
|