![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam.
Wydarzyła się u mnie podobna usterka. Objawy były takie, że przy minusowych temperaturach wyświetlacz działał i wraz z jazdą nabierał wyraźniejszych kolorów, jak się nagrzewał, natomiast gdy zatrzymywałem się na stacji i wyłączałem auto na kilka minut, to po powrocie do auta wyświetlacz już nie działał. Po około 2 tygodniach wyświetlacz działał już, jak chciał, ale 90% czasu nie działał. Zdecydowałem się kupić używany moduł zegarów od identycznej wersji silnikowej (1.8 TDCI) i podmienić sam wyświetlacz (około 10 minut roboty, z pomocą poradników na YT). Naprawa pomogła. Załączam zdjęcia samego wyświetlacza, może komuś się przyda i uda mu się kupić sam wyświetlacz, i nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na cały moduł. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#52 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Oczywiście że można je kupić osobno, tyle że cena to 1.5x kosztu zakupu całego sprawnego licznika.
Jakość nowego zamiennika.... cóż, słaba. Używany oryginał lepszy. Te LCD psują się w bardzo prosty sposób, można je naprawić, tylko nie ma to sensu. Ostatnio edytowane przez Antej ; 19-12-2023 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
No to przeplacileś srogo.
Przeczytaj wcześniesze posty Mimo ze wiem jak je naprawiać to odmawiam takiej roboty, element jest zbyt ważny w aucie, żeby podlegał naprawie. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kryspin
Model: Focus MKII FL
Silnik: 1,6 TDCi
|
Witam
pacjent Focus mk2 FL 1,6 TDCi 90KM Wiem, że jest to częsta przypadłość i temat pewnie był poruszany ale potrzebuje wsparcia. W aucie poraz kolejny nie gaśnie ekranik komputera pokładowego(licznika). Zdarza się że po kilku minutach od zamknięcia auta ekranik się wyłączy a po jakimś czasie ponownie się zaświeci. Dwa razy były poprawiane luty, ale w obu przypadkach starzyło to na kilka miesięcy. Czy to normalne czy należy zmienić osobę lutującą? |
|
|
|
|
|
#56 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Jeśli pomagało,tzn. że albo lutownik niezbyt ogarnięty,albo wymiana plyty głównej.
Do oceny po otwarciu, czas pracy 1h i po temacie. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
najbardziej zastanawia mnie kwestia że potrafi sie wylaczyc po zamknieciu auta a potem po jakims czasie sam wlaczyc mimo że auto nie było otwierane, alarm nie byl rozbrajany
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
To nie musi być wina licznika.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
a co jeszcze może powodować takie zachowanie ?
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
FORD|AUTHORIZED